Sympatická dáma byla ještě donedávna v účesech a líčení spíše konzervativnější a od moderních trendů se držela zpátky. O první krok se nakonec postarala její sestra, dvojče (uvidíte už příští týden), která obě tajně přihlásila na proměnu.

Před proměnou...

„Kupodivu jsem hned souhlasila, i když to byl velký šok a dříve bych to určitě odmítla. Teď to ale beru jako výzvu. A také si říkám, že tím udělám i něco pro sebe,“ prozradila nám maminka dvou dětí a babička dvou vnoučat. O plánované proměně ale nikomu neřekla, a tak teď čeká, že rodina i přátelé budou velmi překvapení.

Jindřiška se vyučila prodavačkou, u tohoto oboru však dlouho nezůstala. Už deset let pracuje jako montážní pracovník ve firmě s počítači, kde opravuje tiskárny. Ve volném čase pak ráda čte, luští křížovky a je velká filmová a seriálová fanynka.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Jindřiška vždy preferovala jednoduchý sestřih a dlouhá léta zůstávala u jedné barvy – červe-nohnědé, kterou si často aplikovala sama doma. Právě vlivem nesprávných preparátů se ale z jejích vlasů vytratil pohyb a lesk, který dodávají speciální masky a kvalitní barvy. Proto bylo nutné postarat se o celkovou vlasovou rekonstrukci, která „hřívu“ oživí a zvýrazní. Kadeřnice Mirka tedy na vlasy aplikovala nejdříve světle hnědý odstín, aby zakryla červený tón, který už není tak moderní. Pro intenzivnější lesk pak přidělala několik melírů. A aby odlesky byly ještě viditelnější, natónovala zbytek vlasů barvou By Fama 574.

Jindřiška si přála zůstat u praktického účesu. Mirka jí proto doporučila sestříhané mikádo s trendovými prvky – ofinou a třásněmi. Vlasy nejdříve odlehčila tím, že zkrátila délku, pak jim dodala objem sestříháním a nakonec kontury nad čelem pečlivě srovnala, aby účes vypadal pěkně cípatě.

Pro vytvarování účesu Mirka použila tužidlo, které vmasírovala do vlhkých vlasů. Poté prameny postupně vyfoukala a konečky vyžehlila do rovna.

S vizáží poradí vizážistka

Vizážistka Marie si pro Jindřišku připravila líčení, ve kterém se snoubí retro energie uvolněných šedesátých let a nadčasová elegance. Základem byl zářivý make-up a výrazné kouřové líčení s černými linkami – to vše působí velmi moderně.

Jako základ Marie použila paletu fialových stínů, které pomocí malého štětečku jemně apli-kovala na celé pohyblivé víčko. Tmavá linka s černou řasenkou pak opticky způsobily hustější a výraznější řasy. „Vždy je nutné nanášet linky až po očních stínech. Oční víčko není mastné, a proto linky budou dobře držet,“ popsala Marie. A dodala, že je důležité pamatovat i na to, že linky sluší pouze ženám se správně posazenýma a klenutýma očima.

Líčení nakonec skvěle doplnil lesk na rty. A svůdné třpytky ho ještě více umocnily.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jindřišky následující přípravky dekorativní kosmetiky

Podkladový hydratační krém Sephora – sublimateur de teint
Dior Teint Diorlift make-up
Dermacol kompaktní pudr
Bourjois (fialové, šedé a třpytivé oční stíny)
Dior konturovací tužka
L´oréal Panoramatic Cool – revitalizační řasenka
Bourjois tvářenka bronz
Lesk Dermacol rose

A co na proměnu říkala Jindřiška?

„Celou proměnu jsem si náramně užila. Myslím, že mé okolí bude ze změny nadšené.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Revitalizační tonik bez alkoholu Lotion Essentielle



  • Kromě pravidelné návštěvy kosmetického salonu, kde intenzivní péči obstarají za vás, se můžete spolehnout na Gommage Fondante – je to druh neabrazivního peelingu, který velice jemně odstraňuje odumřelé buňky, ale díky jeho lehké struktuře ho můžete používat každý týden.
  • 1x týdně vyhlazující a oživovací maska Masque visage anti-rides
Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Hydratační odličovací mléko s Karite máslem Demaquillant Essentiel
  • Remoderační sérum a.e.g. kompenzační komplex dising lift, Nutricia ultra riche nuit.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Po očištění pleťovou vodou naneseme sérum Design, pak hned krém Design na den s vyhlazujícími účinky. Sérum s krémem vytvoří dokonalou ochranu pokožky na celý den.
  • Nejdříve aplikujeme sérum Design, pak lehkými poklepy nanášíme oční krém Design Begard. Na závěr pak doporučujeme použít na obličej a krk Design Rich Creme, aby pleť v době odpočívání účinně regenerovala.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: