Nemáte příliš peněz ani času? Pak vám přinášíme tipy na detaily, kterými můžete svou starou jídelnu předělat k nepoznání! První dobrá rada zní – zkuste ji vymalovat! Pro úpravu vaší staré místnosti je například vhodná stylová barevná kombinace jasně modré, kakaové a mandarinkově oranžové či meruňkové. Akvamarínová modř dodává interiéru jídelny čistý, svěží vzhled, zatímco díky kakaové bude jídelna působit útulně a získá sofistikovaný charakter. Doplňky v oranžové mandarince/meruňce přímo prozáří prostor! Vymalovat si můžete sami, stačí jen vhodná barva – a tím výrazně ušetříte!

1. Hravá okenní roleta

Malování je jen prvním krokem, kterým můžete prostor rozzářit! Nijak drahá okenní roleta vypadá jako stvořená na zakázku ve spojení s malovanými pruhy. Ty si vytvoříte opět sama, stačí, když před aplikací barvy zakryjte plochy proužků krycí páskou. Důležité je vybrat takovou, která velmi dobře přilne k povrchu. Koketně hravý vzhled dodají kuličky zavěšené na třásně na jejím lemu. Jednoduše je přišijte nebo přilepte kvalitním lepidlem zezadu rolety.

2. Dečka na podlahu

Podlahu jídelny může oživit obyčejný odřezek, který koupíte za pár korun. Stačí ho zastřihnout do požadovaného tvaru (jakéhokoliv tvaru, nemusí jít za každou cenu o pravoúhlý čtverec nebo obdélník) dobrými nůžkami nebo nožem a použít přitom pravítko. Zadní stranu natřete latexovým nátěrem, po jeho uschnutí plochu přetřete základní barvou. Použijte profesionální malířské barvy a štětec k malbě detailů poté, co podklad zaschne. Pokud se vám nechce do práce pouštět, stejnou službu udělá malý kobereček.

3. Textilní doplňky

Textilní doplňky jsou vděčné ve všech pokojích a jídelna není výjimkou. Díky správně zvolenému polštářku na židli získá nádech luxusu šlechtického sídla. Použijte sadu knoflíků pošitých látkou a prošijte polštář skrz k upevnění knoflíků. K ozdobení polštáře bude vhodná barevná stuha našitá ve tvaru písmene X!