Hanka je ve svatebních přípravách střízlivější a DEN D neplánuje v pompézním stylu. Přesto chce být pro budoucího manžela neodolatelná. Netrápí se výběrem vhodných šatů a doplňků, ale spíše vzhledem. Hlavním cílem proměn tedy bylo poradit budoucí nevěstě správný účes a líčení. To aby si mohla plně vychutnat krásu a jedinečnost svatebního dne.

Před proměnou...

Hanka je velmi milá žena, která nedává najevo starosti a překypuje energií. Během rozhovoru se nám svěřila, proč se vlastně do soutěže o proměnu přihlásila. „Tenkrát to ještě nebylo kvůli svatbě. V poslední době jsem nebyla spokojená s postavou a změna image mě určitě motivuje k dalším krokům – chci se pustit se do hubnutí. A navíc mě přítel požádal o ruku s tím, že svatba bude hned příští týden. Takže dnešní proměna je jakousi svatební přípravou a velmi se mi hodí, svěřila se Hanka.
A proč není spokojená s postavou? Po prvním porodu výrazně přibrala, naštěstí se jí podařilo znovu shodit. Před měsícem se jí ale narodilo druhé dítě a už přes rok nekouří, takže kila jdou nahoru. „Doufám, že první krok v podobě proměn mi pomůže a dodá mi pevnou vůli,“ říká Hanka.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Hana má po dřívějším barvení a melírování narušenou přirozenou strukturu vlasového vlákna. Kadeře se jí mastí, ale jiné nedostatky nejsou až tolik viditelné. Vlasy se jí vlní od přírody a Hanka proto dlouhodobě nosí stejný sestřih – rozpuštěné vlasy s řídkou nesouměrnou ofinou. Kadeřnice Petra se rozhodla pro komplexní péči s jednolitou barvou, která vlasy uhladí a dodá jim potřebný lesk a lehkost.

Tentokrát se tedy nezačínalo stříháním, ale rovnou barvením. Petra vlasy rozdělila na několik částí a zrzavě červenou barvu přetřela tmavě hnědou – to aby výsledná barva byla celistvá a jednolitá.

Po pečlivém umytí bylo nutné vlasy zkrátit po celé délce a výrazně je prostříhat v přední části, aby vznikla hustá ofina, která bude celý účes tvarovat. Hanka by pak ve svatební den neměla mít s vlasy žádné problémy a mohla by si je jakkoliv upravit.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Hanka chtěla vědět, které líčení má zvolit pro svatební den. A také poradit, jak o pleť pečovat po porodu, kdy jsou patrné nedostatky v podobě popraskaných žilek, zarudnutí nebo pupínků. Jana jí nejdříve doporučila několik variant různého líčení pro slavnostní příležitost a jednu z nich Hance okamžitě názorně předvedla.

A co vizážistka poradila s péčí o pleť? „Drobných nedostatkům po porodu se nelze vyvarovat. Můžete je ale zmírnit užíváním vyrovnávací péče a výživných krémů. Doporučila bych jemný přírodní peeling Gommage foundant. Zbavíte se tak nežádoucích šupinek na pleti a v podstatě si tak i provedete komplexní čištění,“ popsala jeden z možných postupů Jana.

Začalo se úpravou obočí. Nesprávný tvar může zavinit dojem smutku či přísnosti. Vizážistka Jana proto vytrhala malé nesrovnalosti na kořeni nosu a pomocí hnědé tužky dočistila jeho konturu. V okolí očí použila tuhý korektor se stejným odstínem jako barva pleti. Díky tomu se drobné vrásky a žilky staly neviditelné. Na pleť pak Jana nanesla krémový, středně krycí make-up a o odstín tmavší pudr.

Hanka nosí brýle, a proto potřebuje výraznější líčení, které se pod brýlemi neztratí. Vizážistka přesto nedoporučuje širší tmavší linky. Zvolila raději barevné a velmi slušivé decentní líčení ze čtyř barev. Pomocí štětečku nanesla nejdříve světle růžový stín na celé pohyblivé víčko a rozetřela ho do ztracena. Kombinací světlých krémových stínů vystínovala vnější koutek a na koutek očního víčka použila bílý třpytivý stín. Ve finále pak obarvila řasy dvěma jemnými tahy prodlužující řasenky. Dokonale tak rozjasnila a vyzvedla celé oko.

Co se týče rtů, vizážistka se rozhodla pro rtěnku v hnědém tónu. Tu pak překryla bezbarvým gelovým leskem. Nakonec ještě růžová zdravíčka a líčení bylo u konce. Kadeřnice tak mohly začít se závěrečnou úpravou vlasů.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Hanky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – zlaté, hnědé, růžové a bílé stíny na oční víčka
Mascara envoutant – hnědá revitalizační řasenka
Rtěnka Rouges seduction bordó
Gelový lesk na rty
Tvářenka rose

A co na proměnu říkala Hanka?

„Proměna mi velmi ulehčila svatební přípravy i úpravy. Moc vám děkuji.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Hydratační odličovací mléko s Karite máslem Demaquillant Essentiel
  • Les Demaguillantes Express tonik

  • 1x týdně vyhlazující a oživovací maska Masque visage anti-rides a jemný přírodní peeling Gommage Foundant
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux et Levres – pleťová voda na oči a rty pro jemné odlíčení
  • Remoderační sérum a.e.g. kompenzační komplex dising lift, Nutricia ultra riche nuit
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Krém Nutri Hydra Kontrole s hydratačními účinky, který reguluje produkci mazových žláz a díky své konzistenci se krásně vstřebá do pleti
  • Na obličej a krk použít Design Rich Creme, aby pleť v době odpočívání účinně regenerovala

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Petra Gallová, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot