„Jsem moc zvědavá, jak si kadeřnice poradí s mými vlasy. Nechám jí volnou ruku a nebudu se bát ani většího experimentu,“ svěřila se hned na začátku sympatická dáma, která podobnou proměnu ještě nikdy neabsolvovala.

Před proměnou...

Paní Anna se dříve živila jako prodavačka. Před patnácti lety si ale udělala lékařský kurz a šla pracovat na ranní směny do nemocnice. Dnes je na sanitárce, kde většinu času myje a sterili-zuje chirurgické nástroje a připravuje balíčky na operační sál. Pracuje vždy od půl sedmé do tří odpoledne, proto má poměrně dost volného času pro sebe. Ten tráví nejraději společně se třemi dcerami nebo s pejskem na procházkách. Baví ji i vaření, pečení a luštění křížovek.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Kadeřnice zvolila účes ve stylu šedesátých let, který je pro asymetrický tvar příznivý pro kulatý obličej. Navíc odvádí pozornost od vysokého čela. Jako první ale přišla na řadu barva. Linda zvolila tmavohnědý přeliv, který paní Annu zvýrazní a dodá jejím vlasům lesk.

Stříhalo se od hluboké pěšinky na straně, aby vlasy sahaly na obou stranách pod ušní lalůčky a volně padaly k bradě. Vepředu pak Linda vše stupňovitě sestříhala do šikmé ofiny a vzadu na šíji je ještě o něco zkrátila.

Důležitý byl konečný styling. Linda vlasy při fénování pročesávala přes kulatý kartáč zezadu dopředu a naopak. Pak vlasy setřásla do tvaru a trochu postříkala fixačním sprejem.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Vizážistka tentokráte zvolila make-up, který dobře sjednotí a vyrovná celý povrch pleti. Jana nejdříve použila podkladový krém ve dvou odstínech a pečlivě ho rozetřela směrem k dekoltu. Pomocí velkého štětce pak na obličej nanesla transparentní pudr, nezapomněla na oční víčka a rty. Oční stíny se tak budou lépe roztírat a déle vydrží – stejně jako rtěnka...

Pro nalíčení očí si Jana vybrala jemné harmonické barvy, které budou ladit k modrým očím. Vnitřní koutek vymalovala perleťově bílým odstínem, který odráží více světla, a na vnější pak aplikovala tmavší meruňkový stín. Ten zase zvýrazní a podpoří barvu oka a bělma. Opakovanou aplikací Jana dosáhla jemné sytosti, která bude na Anně vypadat velmi decentně.

Oblíbeným výrobkem v tomto ročním období je bronzová tvářenka, kterou je možné natónovat pleť do ryzích hnědavých tónů. A protože trend velí – přirozenost, použila Jana tvářenku i v případě Anny. Zdravíčka spojila s podkladem, čímž docílila jemného vzhledu bez rázných okrajů. Pak už kadeřnice dokončila poslední detaily účesu a Anna se mohla jít fotit.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Anny následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up, dva různé odstíny
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, bílý a meruňkový stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala Anna?

„Na takovou změnu si budu muset zvyknout. První dojem je ale příjemný.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Revitalizační tonik bez alkoholu Lotion Essentielle.
  • Hydratační odličovací mléko s Karite máslem Demaquillant Essentiel.



  • 1x týdně vyhlazující a oživovací masku Masque visage anti-rides.

Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje.
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, která je prakticky vpravena do polštářku.
  • Design Patch Zeus.
  • Nutricia ultra riche nuit.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Krém Nutri Hydra Control.
  • Opět sérum Design a lehkými poklepy nanášíme oční krém Design Begard. Na závěr na obličej a krk použijeme Design Rich Creme, aby pleť v době odpočívání účinně regenerovala.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: