V třetím díle reality show Pekelná Značka se soutěžící zaměřili právě na produkt a službu. Jejich zadání bylo jasné: dostali 200 Kč a byli vysláni do obchodu, aby si koupili produkt, který poté vylepší a pokusí se prodat porotě.

Po třiceti minutách nakupování si každý soutěžící odnesl svůj nákup a začal pracovat na jeho vylepšení. Představivosti se meze nekladly - objevily se produkty z modelíny, toaletního papíru, různých druhů papírů a čtvrtek, stužek, svíček a mnoha dalšího.

Když už si soutěžící mysleli, že budou mít klid a čas na to, aby úkol dokončili, nastal nečekaný zvrat. Dozvěděli se, že dostanou 50 Kč navíc a musí sehnat ještě jeden produkt, který vylepší. Tentokrát museli být z důvodu finanční a časové tísně ještě kreativnější než doposud.

Poradili byste si s tímto úkolem? Co byste dělali, kdybyste měli krátkou dobu na to, abyste vytvořili a prodali nový produkt s takto omezenými financemi? Ať už jste v časovém a finančním presu, nebo ne, následující rady vám pomůžou jak na to, abyste vytvořili úspěšný produkt. Při tvorbě nového produktu si odpovězte na otázky PROČ – CO – JAK.

Nejdůležitější je si nejprve položit otázku PROČ. Proč budete tvořit právě toto? Jaký problém váš produkt vyřeší vašim zákazníkům? Myslete především na své zákazníky, nikoliv na to, co by se líbilo vám. Občas si totiž myslíme, že se něco bude líbit, protože by se to líbilo nám. Zákazníci ale občas dokáží překvapit.

Až když víte, jaký problém váš produkt řeší, můžete se začít zabývat otázkou, jak by produkt měl vypadat. CO na něm bude jedinečné? Zaměřte se konkrétně na produkt, který se chystáte vytvořit.

A konečně – otázka JAK. Jak to celé co nejlépe udělám, aby produkt fungoval podle mých představ? Jaký postup nebo strategii zvolím? Jaký materiál či součástky použiji? Jak dosáhnu 100% výsledku?

Jak zjistili naši soutěžící, není vždy důležité mít perfektní produkt či službu, které se nedá nic vytknout. Důležité je, s jakou vervou a nadšením prezentujete vaši přidanou hodnotu a proč by si lidé měli koupit produkt zrovna od vás.

Takže, nebojte se a jděte do toho. Vytvořte a prezentujte své produkty tak, aby vám nikdo neodolal. Hodně štěstí!

Mohlo by vás také zajímat: Vzhled není vše – ale znamená hodně