Pásky a náplasti na odstranění černých teček se propagují nejen v reklamách, ale i v mnohých hollywoodských filmech. Newyorská dermatoložka Sejal Shah před nimi ale varuje: "Tyto pásky odstraňují svrchní vrstvu odumřelé kůže a černé tečky pomocí silného lepidla. Bohužel tím strhávají i přirozený kožní maz, který naši pleť chrání před vysoušením a vnějšími vlivy." Některé pásky podle Sejal mohou navíc obsahovat látky dráždící citlivou pleť.

K páskám na černé tečky je skeptický i kosmetický poradce Andy Millward: "Černé tečky jsou zaražené do pórů jako špunty a není pravděpodobné, že je nějaký pásek lehce vytáhne."

Co tedy na černé tečky účinkuje? Napaření a manuální vymačkání přes papírový kapesník se jeví jako stará osvědčená metoda. Proceduru můžete provést po horké koupeli, kdy jsou póry dostatečně roztažené, případně si obličej opatrně napařte nad hrncem s vařící vodou.

Vyzkoušet můžete také pleťovou masku s mléka a želatiny, která je vůči pleti mnohem šetrnější než komerční pásky a odvede lepší službu. Lžíci želatiny bez příchuti smíchejte se dvěma lžícemi mléka a zahřejte na mírném plameni. Směs rozetřete na obličej a nechte zaschnout. Když ji sloupnete, spousta černých teček by měla být pryč.