Modelku a moderátorku v rychlém sledu potkaly čtyři svatby a naštěstí žádný pohřeb. Dvakrát se vdávala za Jakuba Prachaře, jednou předváděla svatební šaty a pak hrála nevěstu na divadle. Smůlu v jejím životě reprezentovalo nepříjemné zranění. Auto jí přejelo nohu. „Měla jsem čtrnáct dní ležet, jenže nás čekal s manželem třídenní výlet do Paříže. Rozhodla jsem se tedy, že to rozchodím. Zvládla jsem to, ale teď pojedu na rentgen, protože mě to začalo znovu bolet,“ svěřuje se.

Jistě vás bude zajímat, proč Agáta na své svatbě vyhrožovala.

Působilo to jako žert, když jste se na Facebooku ptala na nejlepší ubytování ve francouzské metropoli. Za pár dní jste se ale pochlubila fotografií s Jakubem pod Eiffelovkou. Byla to svatební cesta?
To je pro mě hodně zastaralý termín. Byl to výlet. A stejně jako můžu mít několik svateb, můžu mít i několik svatebních cest.

Jak jste si užili město nad Seinou?
Ubytovali jsme se v krásném romantickém hotelu. Poprvé jsem byla v Paříži s mužem, který nechtěl jenom do obchodů. Chodili jsme do muzeí a jazzových klubů. Viděli jsme Louvre. Jedno odpoledne jsme nakupovali, aby se to vykompenzovalo. A také jsem učila Jakuba jezdit načerno metrem.

Kazíte ho?
Kazím a občas se mi to daří.

Co jste si v Paříži pořídila?
Tuto červenou kabelku (hned se chlubí čerstvým úlovkem). Je to chanelka z vintage obchodu někdy z roku 1960. Baví mě, že je to taška s příběhem. Vždycky jsem měla ráda obnošené věci. Nemusím nakupovat v Lafayette. Mou bundu (ukazuje olivově zelenou parku) zase nosil nějaký voják.

Vyhovují vám i české second handy?
Do nich chodím spíš kvůli oblečení pro syna Kryšpína, ale i u nás se najdou originální kousky. Vždyť já sama mám svůj sekáč. Jsem ráda, když oblečení koluje.

Věříte tomu, že budete s Jakubem za padesát let na lavičce v parku krmit holuby?
Ne, my v té době budeme pracovat.

Vy vyhledáváte společnost a pozornost fotografů, on se jich straní. Jak spolu můžete fungovat, aby vám to oběma vyhovovalo?
Nemluvím manželovi do jeho práce a on mi nemluví do té mé. Společně na akce příliš nechodíme. Na začátku to pro něj bylo vysloveně nepříjemné. Teď už si i zvykl.

Čím vás okouzlil?
Ježíšmarjá, to už je tak dávno. Okouzlil mě, když mi bylo dvanáct! Věřím tomu, že nejlepší vztahy vzniknou z přátelství. Nikdy jsme se sice nevídali často, ale jednou za půl roku jsme si zavolali, abychom se sešli. Vždycky bylo to odpoledne, nebo večer, něčím přínosné. Jakub je chytrej a vtipnej. Dávno před svatbou znal všechny mé chyby a já jeho.

Jaké jsou vaše chyby?
O tom se přece nemluví. Každý má nějaké. Myslím si, že bychom měli být trošku víc jako Američané a jen se chválit.

Během čtrnácti dnů jste byla snad čtyřikrát ve svatebním. Nezačalo vás to bavit?
Spíš nudit. První svatba byla krásná, druhá taky, ale když jsem se pak ještě fotila a hrála divadlo ve svatebních šatech, tak už se mi do toho vůbec nechtělo.

Co se vám nejvíc líbilo na vašich svatbách?
Na tom druhém obřadu bylo prima, že se tam sešli fakt všichni. A nejsilnější moment pro mě byl, když se kněz ptal Jakuba, jestli si mě vezme za ženu, a Kryšpín potvrdil, že ano.

Všichni si o vás myslí, že jste rebelka. Nejste ale spíš rodinný typ, který pěstuje květiny a vaří?
Jsem rodinný typ, ale do kuchyně se téměř nedostanu, protože je tam pořád Jakub. Vaří výborně, ale hrozně dlouho, klidně tři hodiny. Baví ho to. Mně to nevadí, že se nemůžu realizovat za plotnou, klidně budu dál prát a žehlit.

Proč jezdíte pořád na zimních pneumatikách? Zapomněla jste je přezout, anebo milujete adrenalin?
Ne, jsem pitomá, ale už jsem vysvětlila svému muži, že tohle je jeho starost a ne moje.

Akceptoval to?
Odpověděl mi, že to udělá, až bude mít čas. Dá se tedy asi předpokládat, že zůstanu pořád u těch zimních pneumatik.

Vypozoroval jsem u vás jistou averzi k obézním lidem. Nepramení náhodou z toho, že jste sama kdysi zápasila s nadváhou?
Ne, to se pletete, mně jenom přijde zbytečné být obézní, pokud nemáte zrovna nemocnou štítnou žlázu. Řeknu vám o sobě něco, co ještě nikdo neví. V osmnácti nebo devatenácti jsem měla nejtlustější období a řešila jsem to tím nejhloupějším způsobem. Místo toho, abych začala držet dietu nebo šla cvičit, jsem si zaplatila liposukci. Bylo to v Hradci Králové, aby se to nedozvěděla média, a prováděl mi ji zubař. Jsem ráda, že jsem to přežila. Břicho mám hladké a už bych do toho v životě nešla. Můžete to vyřešit cvičením, anebo prostě nežrat. Já mám večer také chuť na brambůrky a nedám si je.

Poslední dobou už liposukce podstupují i muži, například Petr Vojnar a Osmany Laffita. Co si o tom myslíte?
Jsou trapní. Obzvlášť chlapi by měli cvičit. A když už za každou cenu chtějí na liposukci, měli by si ji zaplatit, a ne to kvůli slevě medializovat. Takhle pouze vytvářejí špatný příklad lidem. To jsem dnes uvědomělá, že?

Proč jste nepodstoupila plastiku prsou? Jste sama se sebou spokojená?
Já bych na ni i šla, ale naposledy mi ji rozmluvil Franta Soukup (hudebník ze skupiny Nightwork – pozn. red.). Stejně mě to ale láká. Přijde mi fajn mít hezká prsa a obtěžuje mě nosit podprsenky, ale kdybych náhodou měla druhé dítě, nechtěla bych ho kojit přes umělou hmotu. Dělat si prsa v osmnácti mi přijde úplně zbytečné, po porodu už to má smysl.

Změnilo vás to, že jste se stala matkou?
Určitě, já jsem hrozně ráda, že Kryšpína mám, protože bez něj bych se v životě nudila. Práce mě nenaplňuje tolik jako mateřství.

Proč jste měla první dítě tak brzo? Ženy dnes myslí na rodinu obvykle o deset let později.
Vím, že jsem ho mohla mít později, ale nelituju toho. V mém životě a v mé rodině tehdy došlo k takové shodě okolností, že jsem to dítě prostě měla.

Další zajímavé rozhovory s VIP najdete v časopisu Story, který je právě v prodeji na stáncích