Samoživitelka

Jsem samoživitelka a mám malou dceru, která chodí do školky. S přítelem jsem otěhotněla neplánovaně, ale o potratu jsem nikdy neuvažovala a přítel mě nenutil. Dcerku moc miluju a jsem ráda, že ji mám. S přítelem nám to ale brzo po jejím narození přestalo klapat, ještě jsme se zhruba rok snažili to překonat, ale nakonec jsme se rozešli. Dneska už bývalý přítel se odstěhoval, na malou mi platí, i když to nejsou žádné velké peníze, ale je na něj spolehnutí, také se s ní stýká, dcera ho má ráda, v tom není problém.

Kamarádka

Já jsem si našla nového přítele, je moc hodný, bydlí s námi a vycházíme všichni dobře. Když malá nastoupila do školky, začala jsem si hledat práci. Nebylo to úplně jednoduché, ale po nějaké době jsem našla opravdu dobrou práci, kde jsem spokojená, vydělávám slušné peníze a jde to v pohodě skloubit i s domácností a dítětem. Z jedné mé kolegyně se stala i moje kamarádka, takže by se dalo říct ideální stav. Ale do toho to má daleko. V naší firmě totiž pracuje i manžel té mojí kamarádky, do kterého jsem se zamilovala.

Tajná láska

On o tom neví, aspoň doufám, protože ať se snažím sebevíc, někdy mám pocit, že to mám napsané na čele. Chová se ke mně přátelsky, dokonce mi i někdy vypráví o tom, co jim doma neklape. Někdy mám pocit, že se mnou vlastně docela flirtuje, ale pak si říkám, že si to možná namlouvám.

Mně se vždycky úplně podlamují kolena, když ho vidím, nikdy se mi to s nikým nestalo, ani s otcem mojí dcery, ani se současným přítelem. Neumím si to vysvětlit. Nemůžu se mu kvůli práci ani nějak vyhýbat a často se stane, že jsme tam spolu sami, což je pro mě vždycky nádherné a zároveň utrpení.

Výčitky svědomí

Možná by stačilo jen málo, abych ho svedla, ale já nechci kamarádku zradit a ztratit ji. Mají spolu dvě děti, to bych si do smrti vyčítala, kdybych jim zničila manželství. Už takhle mám vůči ní výčitky svědomí, kdykoliv ji vidím, zvlášť když ona je tak fajn a má mě upřímně ráda. Mám výčitky i vůči mému příteli, který samozřejmě vůbec netuší, že myslím na někoho jiného. Snažím se to sama sobě rozmluvit, ale nedaří se mi to, strašně po něm toužím.

Obavy

Samozřejmě by bylo nejlepší, kdybych z práce odešla a už ho nevídala, nebo kdyby odešel on. Ale od kamarádky vím, že jsou tam spokojení a o změně práce neuvažují. Já tu práci taky nechci ztratit. Je opravdu dobrá a dobře placená a nemůžu riskovat, že bych jiné místo nesehnala a zůstala bez příjmu. Nechci zůstat mému novému příteli na krku, jsem ráda, že oba vyděláváme.

Takže nevím, jak to řešit, mám strach, že to jednou nějak praskne nebo se stane něco, co se nedá omluvit. Potřebovala bych svoje city k němu nějak vypnout, ale jak to udělat?


Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.