Rozvod

Jsem vdaná a mám dvě děti, ale náš vztah už bohužel dost dlouhou dobu nefunguje a je prakticky u konce. Manžel mě několik let podváděl, ale pořád jsem čekala a doufala, že se to změní. Nezměnilo, takže jsem nakonec řekla dost a požádala o rozvod. Od té doby jako by se mi otevřel nový svět. Byla jsem až překvapená, kolik mužů mi dalo najevo, že po mně touží. Samozřejmě mi to lichotilo, ale nic vážného z toho nebylo. Skutečně jsem se totiž zamilovala do někoho úplně jiného, ale má to háček…

Utajený vztah

Můj pan Dokonalý je mnohem starší než já, věkem by mohl být mým otcem. Začalo to úplně nevinně a paradoxně nás seznámila moje tchyně, s kterou jsme se nikdy moc nemusely. Navíc jsem v té době ještě oficiálně žila s jejím synem… Ale stačila jediná esemeska, kterou mi poslal, když se dozvěděl o mé žádosti o rozvod. Hned jsem věděla, že je to ON, a dnes plánujeme společnou budoucnost.

Naši lásku ale komplikuje fakt, že můj současný přítel měl kdysi, před mnoha lety, románek právě s mojí tchyní. Nebylo to podle něj nic vážného ani to netrvalo moc dlouho, v té době byla tchyně vdaná, ale tchán se to prý nikdy nedozvěděl. Proto zatím náš vztah udržujeme v tajnosti, navenek děláme jakoby nic, chováme se jako kamarádi, navštěvujeme se tajně. Je to pro mě hrozně těžké, protože ho opravdu miluji celým srdcem a jsem si jistá, že on mě taky. Hrozně bychom si přáli, abychom spolu mohli být oficiálně, ale ta vhodná chvíle, kdy náš vztah zveřejnit, pořád nenastává.

Obavy z budoucnosti

Chci, aby nejdřív proběhl rozvod, protože se bojím, že by tenhle vztah manžel u soudu použil proti mně. Navíc mě nemají moc rády přítelovy už dospělé děti. Vidí ve mně zlatokopku, co svedla jejich otce. Ale to mi křivdí, nikdy jsem nedovolila, aby za mě platil nebo mi kupoval drahé dárky. Náš vztah je úplně o něčem jiném, většinu společného času trávíme v přírodě, sportujeme nebo jsme u mě nebo u něj doma. Nejvíc se ale bojím, co tomu řekne tchyně, až zjistí, že mým novým přítelem je její bývalý milenec! Myslím, že to veřejně rozhlašovat nebude, protože nebude chtít, aby se všichni dozvěděli, že kdysi podváděla manžela (dnes je už vdova). Co si bude myslet o mně, je mi vlastně jedno, ale mám strach, aby se to neprojevilo na jejím vztahu k vnoučatům, mým dětem. Moje děti mají babičku rády a ona je taky, jsou často spolu. Bojím se, že až se to tchyně dozví, nastane v rodině rozkol a i její vztah k dětem se změní. Zároveň nemůžeme s mým přítelem žít v tajnosti donekonečna.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.