Nový začátek

S přítelem, který je o dvacet let starší, jsme se seznámili, když se rozváděl se svou první manželkou, s kterou má dvě děti. Hrozně o mě stál, dobýval mě, ale váhala jsem, jestli se dávat dohromady s mužem, který je o tolik starší, rozvedený a s dětmi, i když se mi moc líbil. Nakonec mě přesvědčil tím, jak byl trpělivý a milý, dělal doslova, co mi na očích viděl. Nakonec jsem hodila obavy za hlavu a začala si s ním. Když jsem řekla, že bych si přála dítě, nebyl vůbec proti, naopak. Narodila se nám dcera, s kterou jsem na rodičovské dovolené.

Bývalá rodina

Už v těhotenství se ale přítel začal chovat divně, byl často pryč, chodil pozdě domů. Kamarádka mi říkala, že má určitě nějakou jinou ženskou, ale tomu jsem nevěřila. Pak jsem zjistila, že prakticky každý den chodí za svou bývalou rodinou, která bydlí ve stejném městě. Přítel je celý den v práci a pak jde ještě k nim, domů přijde až večer a jde rovnou spát. Když jsem se ho ptala, proč tam chodí tak často, tak se vždycky vymlouval, že bývalá žena potřebuje něco opravit, že musí dětem pomoct s učením, prostě pořád něco. Nakonec jsem se ho přestala ptát, protože to nemělo cenu.

Absolutní nezájem

Ani víkendy s námi často netráví, a když už, tak celý den spí nebo se dívá na televizi. Mě si vůbec nevšímá, s ničím mi nepomáhá, maximálně má poznámky, co dělám doma špatně nebo co není hotové. Náš sexuální život už neexistuje pěknou řádku měsíců. Ani dcery si nevšímá, nehraje si s ní, maximálně se na ni rozčílí, že něco udělala (třeba vylije hrneček). Zato s dětmi z prvního manželství prožívá všechny oslavy, vysvědčení, písemky atd.

Na mrtvém bodě

Strašně si hlídá mobil, nevím, jestli si píše s bývalkou nebo ještě s někým jiným. Vůbec nechápu, proč tedy chtěl žít se mnou, proč mě tak uháněl, a hlavně proč se tedy rozváděl, když zjevně bez bývalé rodiny nemůže být. Už jsme se na to téma několikrát pohádali. Když jsem mu řekla, ať se tedy vrátí ke své bývalé, tak mi řekl, že jsem blázen. Přitom se chová, jako kdybychom mu byly s dcerou na obtíž. Strašně ráda bych měla pro dceru úplnou rodinu, takže pořád čekám, že se to nějak urovná, ale obávám se, že jsme přítele prostě přestaly zajímat. Přitom to byl on, kdo o vztah se mnou ze začátku tolik stál…

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.