Problémové bývalky

S mým přítelem se známe několik let, nejdřív jsme byli známí, pak kamarádi a nakonec přeskočila jiskra a je z nás pár. Věděla jsem, že měl dva delší vztahy, z každého má jedno dítě, jedno je ve školce a druhé šlo loni do školy. Přítel má svoje děti samozřejmě rád a chce se s nimi stýkat, ale problém je v jejich matkách. Obě mu dělají strašně zle, když si najde nějakou novou známost, a to právě hlavně přes děti. Obě jeho bývalky by asi byly nejradši, kdyby byl pořád sám a věnoval se jen dětem.

Navádění dětí

Přítel mě na to upozornil dopředu a řekl mi, abych si pořádně rozmyslela, jestli mi za to náš vztah bude stát. To mě dost překvapilo, tak jsem chtěla, aby byl nějak konkrétní. Dozvěděla jsem se, že obě bývalé přítelkyně prostě nesnesou, když má on nějakou novou známost. A protože k němu obě děti chodí na víkend, tak ty děti proti němu a hlavně jeho nové přítelkyni navádějí. Takže děti se třeba před jeho novou přítelkyní počůrávají a tvrdí, že se bojí, nebo je pořád bolí hlava nebo břicho. Nebo k nim v noci schválně chodí do ložnice, že s nimi chtějí spát v posteli, protože mají zlé sny. Chtějí se jít podívat do hračkářství, ale tam pak ztropí otci s novou přítelkyní scénu, že chtějí koupit něco hodně drahého, atd.

Výhrůžky

Jejich matky počítají s tím, že to ty přítelkyně odradí, a když ne, tak přitvrdí. Jakmile si děti na něco stěžují, tak matky hned vyhrožují, že půjdou na OSPOD a zařídí, aby otec už děti nemohl vídat, protože se s ním a jeho známostmi necítí dobře. Prý ty děti dělaly někdy takové dusno, že se příteli už několikrát stalo, že mu nová přítelkyně řekla, že buď ona, nebo děti. On se ale dětí vzdát nechce, takže moje předchůdkyně to prostě zabalily s tím, že na tohle nemají nervy. Přítel mi oznámil, že mi to raději říká předem, abych se mohla rozmyslet, jestli do toho půjdu. On o děti nechce přijít, takže mu prý nezbývá než šikanu od bývalek vydržet.

Nejasná budoucnost

Upřímně nevím, jestli do toho jít. Sama děti zatím nemám, ani po nich ještě nijak netoužím, a představa, že celé víkendy skáču kolem cizích dětí a snáším jejich naschvály, aby si náhodou nestěžovaly doma, mi není moc příjemná. Na druhou stranu o přítele nechci kvůli tomu přijít, takže opravdu nevím, jak s tím naložit…

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.