Ideální partner

Je mi 24 a několik let jsem žila ve vztahu s o hodně starším mužem. Když jsme se poznali, byl už rozvedený, z prvního manželství má syna. Je profesně úspěšný, hodně vydělává, má vlastní dům. Moc o mě stál, pořád se mi dvořil, aby si mě získal. Nakonec jsem se k němu nastěhovala, všechno mi dopřál, měla jsem se jako princezna. Sama jsem ale taky chodila do práce, abych měla vlastní příjem.

Sexy kluk

Ale po nějaké době jsem se začala nudit, přece jen je opravdu o dost starší a v práci hodně vytížený, takže jsem byla často sama. Už nějakou dobu se mi líbil jeden kluk, kterého znám přes svoji kamarádku. Je jen o dva roky starší než já, hodně sexy, spousta holek se po něm ohlíží. Nečekala jsem, že by se mi povedlo ho získat pro sebe. Ale před měsícem přeskočila jiskra, byli jsme venku a tam mi vyznal lásku. Rozešla jsem se se svým přítelem, odstěhovala jsem se od něj s tím, že náš vztah už prostě vyprchal. On to docela těžce nesl, myslím, že mě opravdu miloval.

Těhotenství

Ale já už byla zamilovaná jinde a je to oboustranné a krásné. Jenže jsem zjistila, že jsem těhotná. Je ale jasné, že dítě je mého bývalého přítele. Ještě jsem to nikomu neřekla, ale nevím, co dělat. Na potrat jít nechci, mám strach, že bych pak už nemohla mít dítě, a celkově se mi ten zákrok příčí, pokud je dítě zdravé, což věřím, že tady je. Vím, že kdybych se vrátila ke svému bývalému a řekla mu, že s ním čekám dítě, tak by mě vzal hned zpátky a o mě i dítě se postaral. Ale vlastně mě to neláká, je mi jasné, že bych se s ním zase začala nudit, a neumím si představit, že bychom spolu měli být celý život.

Lež

Oproti tomu se současným přítelem jsme sice jen pár týdnů, ale jsem zamilovaná jako nikdy. Je s ním zábava, strašně se mi líbí. Nechci ho ztratit. Je mi ale jasné, že kdybych mu řekla, že čekám dítě s bývalým, tak by to náš vztah asi dost poznamenalo, ne-li ukončilo. Proto si říkám, že mu možná řeknu, že je dítě jeho. Typově jsou můj bývalý i současný přítel dost podobní, takže by to nemuselo být na první pohled poznat, čí dítě je.

Rozhodnutí

Je mi jasné, že by bylo rozumnější vrátit se k bývalému, i z hlediska zajištění mě a dítěte. Ale opravdu se mi zpátky k němu nechce, už k němu nic necítím. Na druhou stranu se bojím, aby se můj současný přítel třeba jednou nedozvěděl, že dítě není jeho. Je mi jasné, že by to náš vztah asi nepřežil. Ale nechci o něj přijít, zároveň nechci jít na potrat. Nemám už moc času, ale pořád nevím, jak se rozhodnout.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.