Ten pravý

S přítelem jsme se seznámili na letním festivalu a byla to, když ne láska, tak zájem na první pohled určitě. Zjistili jsme dokonce, že jsme ze stejného města, ale nikdy předtím jsme se nepotkali. Brzo jsme spolu začali chodit, oba už jsme pracovali, tak jsme si pronajali byt a začali společně žít. Všechno bylo krásné a já si říkala, že je to ten pravý. Začali jsme pomalu mluvit o rodině.

Nevlastní sestra

Pak jsem ale zjistila, že mě přítel podvádí. Přišla jsem na to úplnou náhodou, vyslechla jsem hovor, který jsem vyslechnout neměla. Pak jsem se mu tajně podívala do mobilu, i když vím, že se to nemá, a zjistila, kdo je ta ženská. Byl to šok. Přítelovi rodiče jsou rozvedení, jeho táta se znovu oženil s paní, která má dceru. A právě s tou dcerou mě přítel podváděl, tedy se svou nevlastní sestrou. Nemohla jsem uvěřit vlastním očím, vůbec jsem nevěděla, co mám dělat. Dlouho jsem dělala, že o ničem nevím, a oni se pořád tajně scházeli.

Nevěra během těhotenství

Pak jsem otěhotněla. Když jsem to příteli oznámila, řekla jsem mu taky, že vím, s kým se schází, a že chci, aby to ukončil. Přítel byl překvapený, že to vím, prosil mě, ať to nikomu neříkám, a slíbil, že už se to nebude opakovat. Doufala jsem, že je to za námi, ale sešli se i během mého těhotenství. Když jsem to zjistila, zhroutila jsem se, a museli mě odvézt do nemocnice, protože mi hrozil potrat. Naštěstí jsme to s malým zvládli, i když jsem pak na sebe musela být hodně opatrná.

Rodinné akce

Když se syn narodil, přítel byl strašně dojatý a svatosvatě sliboval, že už bude žít jen pro mě a našeho syna. Snad to opravdu přestalo, ale pro mě je od té doby jakýkoliv kontakt s jeho rodinou utrpením. Kdykoliv je nějaká oslava nebo rodinný oběd, tak ona tam je. Je mi strašně nepříjemné k tchánovi a jeho ženě chodit, protože právě u nich v bytě se scházeli. Když chce tchán vidět vnuka, tak ho radši pozvu k nám. Přítel se bohužel zrovna s tátou a jeho druhou ženou stýká víc než se svou vlastní matkou, která se odstěhovala do zahraničí a spíš si píšou nebo skypují. Ale u táty se konají všechny rodinné sešlosti.

Nedůvěra

Jsem z toho nešťastná, příteli už tolik nevěřím, i když se o mě i malého hezky stará a snad už se opravdu nescházejí. Ale já na to nemůžu zapomenout, a jak se vídáme na těch rodinných akcích, tak se mi to pořád připomíná. Nejradši bych tam nechodila, ale to by bylo všem divné. Při každé takové oslavě mám strašnou chuť přede všemi říct, co vím. Ale zároveň se bojím, co by to způsobilo. Myslela jsem si, že to časem přejde, ale je to spíš horší, myslím na to vlastně pořád.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.