Bezproblémové manželství

S manželem jsme svoji dvanáct let, máme desetiletého syna. Naše manželství bylo vždycky bezproblémové, nehádali jsme se, rozuměli jsme si ve všech oblastech. Samozřejmě že po těch letech už to nebylo tak žhavé jako na začátku, ale nic, co bychom pokládali za problém. Nebo aspoň já jsem měla naše manželství za spokojené, doma byla pohoda, syn nám dělá radost.

Přátelé

Už roky se přátelíme ještě s jedním manželským párem, mají taky jednoho syna. Vlastně se původně skamarádili naši kluci, až pak my rodiče. Scházeli jsme se na různé oslavy, grilování a podobně. Kluci si vždycky hráli, my rodiče jsme se bavili, udělali něco dobrého, bylo to moc fajn. Nikdy jsem si nevšimla, že by mezi námi byly nějaké jiné vztahy než přátelství, že by třeba kamarádka koketovala s mým mužem, já jsem je taky vždycky brala jen jako výborné přátele.

Víc než kamarádka

Takhle jsme se vídali několik let, až jednou manžel nechal doma mobil. Nevšímala jsem si toho, ale když mu pípla už čtvrtá zpráva během půl hodiny, tak jsem se podívala. Nejdřív mě napadlo, jestli ho neshání někdo pracovně, manžel má firmu, tak jsem si říkala, že bych to vyřídila, nebo aspoň odepsala, že manžel nemá mobil u sebe. Ale nebylo to pracovní. Byla to zpráva od naší kamarádky a její obsah byl víceméně jasný. Domlouvala si s ním další rande.

Spiknutí

Byla jsem z toho úplně v šoku, musela jsem si sednout, nevěřila jsem svým očím. Přemýšlela jsem, co budu dělat. Nakonec jsem se rozhodla, že budu dělat jakoby nic. Když manžel přišel domů a hned se sháněl po mobilu, tak jsem na to nic neřekla, jenom že ho má na psacím stole. Pak jsem si ale tajně domluvila schůzku s kamarádčiným manželem a o zprávě jsem mu řekla. Stejně jako já původně tomu ani on nemohl uvěřit.

Výměna

Ale v den, kdy se měli sejít, jsme si půjčili auto mých rodičů a tajně je sledovali. No samozřejmě jsme je načapali, ale oni o nás nevěděli. Bylo to hrozné, mít takhle důkaz před očima. Nakonec jsme se s kamarádčiným manželem ze žalu opili… a teď jsme pár i my dva. Žádné výčitky svědomí nemám, když můžou oni, proč ne my. My o nich víme, oni o nás ne. Zjistili jsme, že je nám spolu opravdu dobře, a už plánujeme, že se rozvedeme. Samozřejmě ale kvůli tomu, že nás naše protějšky podvádějí. My se dáme oficiálně dohromady až potom…

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.