Minulost

Jsem pět let vdaná a máme malého syna. Máme hezké manželství, ale pořád se cítím ohrožená jeho bývalou přítelkyní. Tu jsem znala už v době, kdy spolu chodili, dělala ve stejné práci jako já. Oni se pak rozešli, protože mu byla nevěrná. Po nějaké době jsme začali chodit spolu. Ona ale na něj pořád nemohla zapomenout, tak jsem jí umožnila, ať si s ním promluví. Byla jsem i ochotná, kdyby se k ní můj muž (tedy tenkrát ještě přítel) chtěl vrátit, tak že jim půjdu z cesty. Ale on ji zpátky nechtěl a řekl jí, že rozchod je definitivní.

Pomluvy

Po nějaké době jsme se vzali a narodil se nám syn. Předpokládala jsem, že jeho bývalka pochopí, že je konec, a přestane se nám míchat do života. Ale to jsem se spletla. Začala mě pomlouvat mezi manželovými známými, dělala drby, dokonce proti mně naváděla tchyni a švagrovou. Nakonec se to ale vyjasnilo a zase s nimi vycházím dobře. Ona se stáhla, takže jsem měla věc za vyřízenou a předpokládala jsem, že už nám dá opravdu pokoj.

„Kamarádky“

A skutečně byl klid, ale pak jsem ji asi po roce potkala a začaly jsme se trochu bavit, spíš jako dávné kolegyně. Pozvala mě na kafe, omluvila se mi za předchozí chování, a tak jsme se začaly občas vídat. Byla přátelská a fajn, tak jsem měla radost, že nakonec dobře vycházíme. Ale pak jsem ji jednou pozvala k nám, chtěla se podívat na malého, a manžel zrovna přišel dřív z práce. Byl trochu překvapený, že ji u nás vidí, i když jsem mu předtím říkala, že jsme se potkaly. Ale víc mě překvapila ona. I když mi tvrdila, jak to má vyřešené a že je to i pro ni uzavřená záležitost, tak najednou začala po manželovi koukat, hrát si s vlasy, usmívat se, prostě jako kdyby ho chtěla svádět. Manžel na to nijak nereagoval, a když odešla, tak mi řekl, ať už ji k nám domů nezvu.

Odlišné zájmy

Taky mi to nakonec přišlo jako hloupost a teď si to docela vyčítám. Původně jsem si říkala, že když se vídáme a bavíme, tak ji mám vlastně trošku pod kontrolou. Ale teď mi přijde, jestli se ona nechtěla k nám vetřít, aby mohla svádět mého manžela. Zvlášť když teď nikoho nemá. Ona se chce pořád vídat a kamarádit, a já nevím, jak z toho ven. Nejradši bych se s ní už vůbec nestýkala, protože mám strach, že nemá čisté úmysly.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.