Začátky

Do bývalého přítele jsem byla zamilovaná od první chvíle, co jsme se poznali. K mému štěstí to bylo vzájemné, začali jsme spolu chodit a po roce už jsme se sestěhovali do společného bytu. Po třech letech vztahu jsem otěhotněla. Dítě jsme sice úplně neplánovali, ale ani jsme se mu vyloženě nebránili, říkali jsme si, že to necháme na přírodě. Měli jsme kde bydlet, měli jsme oba práci a měli se rádi, tak jsme si říkali, že kdyby přišlo dítě, není to žádné neštěstí.

Narození dcery

Když se dcera narodila, všichni jsme byli moc šťastní, pro obě rodiny to bylo první vnouče. Když jsem byla na mateřské, tak jsme měli samozřejmě míň peněz, ale přítel si ještě někdy o víkendu přivydělával, takže jsme vycházeli a neměli žádné dluhy.

Dluh

Ale já jsem si kvůli novému nábytku půjčila deset tisíc. Uznávám, že to nebylo úplně nutné, ten starý ještě sloužil normálně, ale já se do toho nového zamilovala. Přítel se ale strašně naštval, když jsem mu řekla, že jsem si půjčila. On, jindy tak klidný, vyváděl tak, že jsem se opravdu bála, aby mě nezbil. To se nestalo, ale nemluvil se mnou ještě kolik dní. Opravdu jsme se nikdy dřív kvůli ničemu takhle nechytli.

Velká lež

Pak jsem se ovšem vlastní vinou dostala do velkého dluhu, je to přes sto tisíc. Strašně jsem se bála to příteli říct, když už kvůli deseti tisícům tak řádil. Tak jsem se rozhodla, že se s ním rozejdu, a vrátím se k němu, až budu mít ten dluh splacený. Samozřejmě jsem mu musela říct nějaký důvod, tak jsem si vymyslela, že jsem mu byla nevěrná a už s ním nechci žít. Pochopitelně to není pravda, nikdy jsem ho nepodvedla a nikoho nemiluju tak jako jeho.

Blízko sebe

Přítel byl v šoku, ale nakonec jsme se domluvili na střídavé péči o dceru, které jsou teď dva roky. Bydlíme blízko sebe, odstěhovala jsem se zpátky k matce, ta mi taky s dcerou hodně pomáhá. I bývalému příteli pomáhají rodiče. Našla jsem si práci a jsem rozhodnutá co nejdřív dluh splatit. Pak doufám, že se k sobě s přítelem zase vrátíme. On by o mě stál už teď, o dluhu nemá tušení, naopak věří mojí verzi a už mi několikrát vzkázal, že mi tu nevěru odpustil a že bychom mohli začít znovu. Ale já s tím dluhem se k němu nechci vrátit.

Tajné přání

Takže doufám, že se mi dluh podaří splatit co nejdřív, a pak spolu budeme moct zase žít. Mám jenom strach, aby se během té doby nezamiloval jinde, nebo dokonce nezaložil rodinu. K dluhu se mu ale přiznat nedokážu, takže si radši vymýšlím, že nemám o návrat zájem. Nic si ale nepřeju víc, než aby nám to jednou zase vyšlo, už napořád.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.