Zpěvák MARTIN CHODÚR (21) se stal v loňském roce historicky prvním vítězem soutěže Česko-Slovenská SuperStar. Odnesl si cenu Objev roku v anketě Český slavík 2009 a totéž zopakoval v TýTý. Do doby, než se jeho jméno začalo týden co týden objevovat v médiích, byl „jen“ řádným studentem Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, kde studoval hru na klarinet. Do absolutoria mu zbývají dva roky, ale Martin je přesvědčen, že už se do školních lavic nevrátí. Dostal se totiž k tomu, co chtěl vždycky dělat, co miluje, a tak se hodlá soustředit výlučně na svou pěveckou kariéru…

S dnešními zkušenostmi byste do toho kolotoče pod názvem SuperStar šel znovu?
Myslím, že určitě. Jasně, bylo to náročné a některé věci bych asi už nechtěl opakovat…

Jako například?
Tak… Celý ten proces byl pro mě těžký. Seznamování se s novým světem, s novým životem, řekl bych, že to bylo takové znovuzrození. (smích) Člověk najednou vidí do zákulisí televize, setkává se s novináři, slyší otázky, o kterých netušil, že je vůbec může někdy dostat… Musel jsem si na spoustu nového zvykat, ale dnes už je to v pohodě.

Zůstanu u těch novinářů. Které dotazy jste nečekal?
Naivně jsem si myslel, že se mě budou ptát na to, co dělám. Ale ani ve snu mě nenapadlo, že by někoho zajímal můj sexuální život. Přišlo mi to hodně zvláštní. Soutěžím v pěvecké soutěži a v zákulisí se vás někdo se zapnutým diktafonem začne ptát na intimní věci. Proč?

Vy jste do té doby neměl představu o tom, jak to chodí? Nečetl jste noviny, časopisy?
Mě to nikdy nezajímalo. Právě proto mi to přijde zvláštní, protože jsem nikdy neměl potřebu číst o komkoliv články tohoto rázu. Vždyť je to přece věc každého člověka… Opravdu je mi jedno, s kým kdo je nebo není. Mě vždy zajímala fakta čistě profesní a nebo to, o jakého jde člověka, abych se s ním mohl například ztotožnit.

Všechno souvisí se vším…
To je pravda.

Máte přítelkyni?
Ano.

Kdo to je, v jakém oboru pracuje?
Myslím, že tohle není vůbec důležité.

Pro vás nebo pro vaše fanoušky?
(smích) Tak to je snad jasné. Pro mě je to hodně důležité. Ale nechci se bavit o člověku, který je součástí mého soukromí. Je to jeho život, a ten není veřejný. Tohle je čistě privátní věc, i když vím, že by to lidi asi zajímalo. Nezlobte se.

Jste ve vztahu spokojený?
Naprosto.

Jak dlouho spolu chodíte?
(smích) V podstatě to netrvá až tak dlouho…