S tímto problémem se potýkám každé ráno. Vždy na sebe něco hodím a až v odlesku okna v autobuse zjistím, že to vlastně vůbec neladí. Co neladí?! Jsou to už onošené trička a košile, ošoupané džíny a ty prostě po nějaké době ztratí lesk. S mindrákem se tedy vydám na nákupy utratit poslední peníze v peněžence. Procházím se uličkami zaplněnými oblečením a připadám si jak u regálů s jogurty. Tolik je toho na výběr, ale přece jen je to všechno stejné. Zase upadám do depresí a říkám si, že své poslední peníze přece neutratím za to tričko, jehož věrnou podobiznu mám ve skříni. Ztrácím nervy a odcházím.

Naštvaně jdu po ulici a potkám pěkného blonďáka v zeleným tričku s čůrajícím panáčkem. Říkám si pohoršeně, bože to ten kluk jako myslí vážně? Ale míjím ho s úsměvem, přece jen nebyl k zahození a ten pěkný jednoduchý panáček byl koneckonců i docela legrační. A teprve čůrající holčička by byla vtipná a zajímavá. Ze zvědavosti se ještě otočím a vidím ho zacházet do nějakého obchodu. Nedá mi to a pomalu ho následuji. Jeho jsem ztratila z dosahu, ale ve výloze jsem našla odkaz na internetovou adresu. Jelikož jsem ráno zaspala, měla jsem po ruce jen papírový kapesníček, napsala jsem si na něj adresu a šla do kavárny na dobrou kávu a čerstvé zprávy z internetu.

A co jsem nejprve udělala? Zadala do vyhledávače adresu www.kazoostory.cz a čekala, co se bude dít. Takové příjemné barevné stránky a hned na titulní straně čůrající panáček. Byl to osud, ale jen do chvíle, než jsem našla dalších asi 1 400 ikonek s všelijakými panáčky v různých kategoriích. Chvíli jsem nejistě tápala, ale pak mi to došlo. Prostě obchod, kde si můžete vybrat jakékoli ikonky a nechat si je vytisknout na tričko, mikinu, tašku či sedátka. To přece není pro mě, říkala jsem si, ale pak mi uvízlo oko na slovíčku kazoostory a můj dennodenní problém byl vyřešen. Prostě jsem se inspirovala a nechala si vytisknout na tričko vlastní příběh pomocí malých ikonek. Zobrazuje můj den od pekelného rána, problémy se šatníkem až po náhodné setkání a radost z nového objevu. O tom je Kazzo story. Říkala jsem si, konečně něco originálního, co vystihuje i mě samotnou. Ovšem to jsem ještě nevěděla, že si dokonce můžu vybrat trička mezi sedmi různými barvami a několika střihy v kvalitním bavlněném materiálu s příměsí polyesteru nebo lycry pro lepší pružnost. To mě prostě přesvědčilo. A když jsem si vlastně uvědomila, že mých zajímavých životních příběhů a stereotypních dnů mám několik, rozhodla jsem se udělat si trička hned tři a mé denní story zvěčnit na věky.

Od té doby ráno vstávám a vybírám trička a mikiny podle denní nálady a podle toho, co mě zase stejně jako jiné dny čeká. Netrvalo ani týden a mé kamarádky se s mými příběhy natolik ztotožnily, že si nechaly udělat trička vlastní. Musím říct, že peprnými obrázky nešetřily, vždy se dostatečně pobavíme. Také svému příteli jsem na popud z jeho občasného krev pijícího chování nechala udělat mikinu s ikonkami, které přesně mapují jeho nálady. Nemusela jsem říct ani slovo a taktně jsem mu naznačila, jak mě občas štve. Ovšem jemu se to tak zalíbilo, že si udělal vlastní ikonky a samozřejmě si vzal na mušku právě mě. Teď chodíme po městě v oblečení, které bez servítek každému ukazuje naše nejtajnější a nejhroznější vlastnosti. A i ve firmě mají trička velký úspěch. Každý vlastní ikonku, která vystihuje jeho osobnost. To prostě proto, abyste jednoduše poznali, na koho si dát pozor.

Takže suma sumárum, pokud i vy chcete být něčím výjimečná a originální či někomu věnovat pěkný dárek, na www.kazoostory.cz si určitě poradíte. Každá ženská má přece co říct.