Rebelka českého muzikálu LUCIA ŠORALOVÁ (34) miluje šanson, zpívá s kapelou a skládá hudbu na villonské balady Michala Horáčka. Do února se sice neobjeví v žádném muzikálu, ale jinak má hodně hudebních autorských plánů. „Najednou jsem dostala chuť dělat spoustu věcí jinak... Nebude vám vadit, když si objednám něco k jídlu? Musím teď jíst málo, ale pravidelně,“ vysvětlila Story v jedné smíchovské kavárně.

Diskutujte: Rozvede se Ondřej Soukup s manželkou Gabrielou Osvaldovou?

Právě jste se stala bakalářem ekonomie. Jaké to je, studovat ve vašem věku?
Dospělácké kabonění se mě netýká a vůči kravaťákům budu asi vždycky exot. Snad proto jsem dobře zapadla mezi devatenáctileté děti a nijak zvlášť jsem nevyčnívala.

Jak je možné, že máte tolik pracovních plánů ve chvíli, kdy čekáte dítě?
Miminko ztělesňuje nový život. Většina lidí vnímá dítě jako omezení. Neuvědomují si, že potomek nejen bere, ale i dává. Odmalička, kdy jsem začala mluvit, jsem chtěla být u všeho s mámou. Děti jsou podle mne nejšťastnější, když můžou sdílet život s rodiči. Když se člověk vzdá všech aktivit a je „mrtvej“, ani jeho potomek není šťastný.

Proč potom končíte v muzikálech?
Nekončím. Mám v Kalichu pauzu. A v únoru se vracím do všech svých představení. Publikum by asi neakceptovalo těhotnou Pannu orleánskou. A já hraju jen samé nevinné dívky.

Jak komentuje váš přítel Ondřej Soukup vaši hudbu?
Fandí mi. Právě on mi dal impulz, abych znova začala skládat. Vždy jsem psala. Na obou mých deskách mám své autorské věci, za kterými si stojím, ale měla jsem vždy i spoustu pochybností a nejistot. Ondřej mi velmi pomohl tím, že ve mě absolutně věřil. Občas mi dokonce vyčítal, že se nevěnuju tomu, v čem jsem dobrá, a místo toho ležím třeba v knížce podnikové ekonomie. To mě litoval a obdivoval zároveň.

Říkáte o něm, že je chytřejší. Opravdu to bylo pro vás tak snadné si to připustit?
Nejsem ješitná ani tak pitomá, abych neviděla, že je vzdělanější a chytřejší. Má přede mnou náskok mnoha let, velký nadhled a životní lehkost. Nedělá takové boty jako já, třeba se nenechá zbytečně vytočit. V tom je ale chytřejší než většina lidí, které znám.

Je dokonalý? Měníte jej nějak anebo ho chcete změnit?
Ano prosím. Je dokonalý. Neměním a nevyměním.

Připustil, že na něj žárlíte. Vám by nebylo nepříjemné, kdyby naopak žárlil on na vás?
Ne, je to příjemné potvrzení lásky.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.