„Svoláváme všechny, abychom loňské rekordy překonali. Vloni jsme si užili spoustu zábavy a věříme, že nejinak tomu bude i letos. Rádi přivítáme nejen děti, ale i dospělá vícerčata. Nudit se u nás rozhodně nebudou, už proto, že oproti loňsku se náš park rozrostl o vodní svět nebo úžasnou lesní zónu,“ zve majitel a ředitel Parku Mirakulum Jiří Antoš.

Brány Mirakula se 22. srpna otevřou v 10 hodin. V půl jedné vypukne sčítání prvního rekordu, tedy „klokaních“ nosičů s potomky. Od čtvrt na dvě bude následovat rozklíčování toho, proč kdekdo v parku vidí ten den dvojmo, trojmo či vícero. Bude se totiž sčítat množství vícerčat na jednom místě. V přestávce sčítání rekordů vystoupí Yvetta Blanarovičová, která připravila hudební pořad pro děti spojený s malou soutěží.

V 15 hodin se pak celý park otřese pokusem o nejhlasitější rekord toho dne. Společně zkusíme překonat rekord o nejvíce bubnujících osob na jednom místě. Jak známo, bubnování většího množství osob má na zúčastněné blahodárné až meditační účinky. Stejně jako v minulém roce bude tuto seanci dirigovat Tokhi a the Groove Army. V loňském roce se pod jeho taktovkou rozbušilo 204 bubnů, 174 boomwhackerů a 44 djembe. Na pokoření bubenického rekordu není třeba se předem registrovat. Přímo na místě se ho mohou zúčastnit všichni návštěvníci.

Další informace a aktuální program jsou k dispozici na www.tokhi.cz a Facebooku.

Celá akce proběhne pod bedlivým dohledem Agentury Dobrý den z Pelhřimova, u které je v případě zájmu možné objednat originální certifikáty se záznamem rekordu a zápisem jména účastníků na e-mailu agentura@dobryden.cz.

The Groove Army

The Groove Army je bubenický orchestr českého perkusisty a bubeníka Tokhiho, který funguje na principech slavných světových samba kapel. Skupina bubeníků používá nástroje typické pro slunnou Brazílii, hraje ale i moderní beaty, inspirované hip hopem, r´n´b, groovy a rytmy původem ze všech koutů světa. Díky pestrému rozsahu rytmů dokáže Groove Army spojit fanoušky různých hudebních stylů.

Do povědomí se dostala v poslední době hlavně bubnováním na MS 2015 v hokeji v Praze, kde podporovala hráče i fanoušky.