Konečná

Přemýšlím nad rozchodem se současným přítelem. Mám dvě děti z předchozího vztahu. S jejich otcem jsme zůstali přátelé a děti s ním vychází bez problémů. Před lety se ale druhý porod hodně zkomplikoval a já musela podstoupit operaci, při které jsem přišla o dělohu. Na další děti musím zapomenout.

Nabádání

Přítel bere moje děti jako svoje vlastní a chová se k nim ukázkově. Po třech letech vztahu jsme jako rodina. Před pár týdny jsme ale byli u jeho rodičů na návštěvě. Mám je ráda, bohužel oni ke mně mají výhrady. Šla jsem si odskočit a když jsem se vracela zpátky, zaslechla jsem rozhovor. Všichni do přítele šili, proč se mnou je, kdy mu nechci dát vlastní děti a jen mu nutím ty z předešlého vztahu, abych mu zavřela pusu a on už další potomky nechtěl. Nikdo z nich nemá tušení, že další děti mít nemůžu.

Moc ráda bych mu dala vlastní dítě, ale to, co se stalo, nezměním. Každý večer brečím do polštáře a smiřuji se s myšlenkou, že všechny šťastné chvilky s ním brzy skončí. Slyšela jsem, jak rodičům řekl, aby se nám nepletli do vztahu, ale stejně z toho mám špatný pocit. Bojím se, že ho časem zlomí. Miluji ho a nechci o něj přijít, ale na druhou stranu mu nemůžu stát v cestě. Už mu není dvacet. Nerada bych ho okrádala o čas s novou rodinou, kterou si zaslouží.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.