Tři v tom

Manžel má sice dobrou práci, ale taky kolegyni, která mi leze krkem. Hodně mu na ní záleží a doma o ní často mluví. Líbí se mu její názory, samostatnost, svoboda a životní styl. Já jsem zrovna v sedmém měsíci těhotenství a ta jeho kráska z kanceláře ho nutí, aby mě přemluvil k domácímu porodu. Prý je to krásný zážitek. Něco málo o tom ví, kdysi si totiž udělala kurz pro porodní asistentky.

Vymyla manželovi mozek. Ten můj moula jí chce vyhovět. Kategoricky něco takového odmítám. Naštval se a tvrdí, že jsem fajnovka, která nechce prožít tak přirozenou a krásnou věc doma. Je to sice otec mého dítěte, ale za tenhle přístup ho nesnáším.

Porod a krize

Jeho kolegyně děti nemá. Nejsem si jistá, jestli vůbec u nějakého porodu kdy byla. Vytáčí mě, že se plete mezi nás a do tak intimních záležitostí. Muž s ní tráví víc času než se mnou. Líbí se mu, jak je přírodní, ve všem ho chápe, je pořád milá a umí se na věci dívat z více úhlů. Nevím, jestli s ní něco nemá. Na každou moji narážku proti ní reaguje přehnaně, občas je agresivní.

Chtěli jsme se vzít, ale nemám na to ani pomyšlení. Kdo ví, jak to s námi bude po porodu. Ten samozřejmě absolvuji klasicky v porodnici. Předpokládám, že mu ta kolegyně bude mluvit i do kojení, výběru plenek a dalších věcí, které bychom měli řešit jenom my dva mezi sebou. Hormony jedou na plné obrátky, jestli mě bude manžel pořád otravovat, pošlu je k šípku oba dva.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.