Podraz

Dlouho se mi nedařilo najít lásku. Prošla jsem několika vztahy, ale nikdy to nevyšlo. Po letech to konečně přišlo a byla jsem šťastná. Chtěla jsem se o radost podělit i se svojí nejlepší kamarádkou. Měla vážnou známost, a tak jsem neměla obavy. Seznámila jsem ji se svým přítelem a i naši muži našli společnou řeč. Byla jsem moc ráda, že si všichni rozumíme. Zpráva, že partner jezdí místo práce za ní, přišla jako blesk z čistého nebe. Věděli to všichni kolem mě. Nemohla jsem tomu uvěřit a šla jsem si to ověřit k ní domů. Chtěla jsem se zeptat přímo jí, jak to vlastně je. Bohužel jsem viděla něco nechutného. Byli spolu zrovna v tom nejlepším. Přítel se ani neobtěžoval s vysvětlením a ona mi předhodila, že nemusím být smutná, protože mě stejně nikdy nemiloval. V tu chvíli jsem viděla rudě. Štěstí, že jsem neprovedla nějakou hloupost.

Kapka zlého

Jejich románek netrval dlouho a rozešli se. My dvě jsme se udobřily a já jí odpustila. Po pár týdnech zjistila, že je těhotná. To už jsem překonávala hůř. Dnes už vím, že je moje bývalá kamarádka špatný člověk. Nechápu, proč ji všichni tak oslavují. Když se rozkřiklo, že je v očekávání, její přítel, se kterým byla před nevěrou s mým partnerem, se k ní vrátil a vychovává cizí dítě. Všichni k té ženské vzhlížejí a obdivují ji. Asi jenom já vím, že je to mrcha. Hraje si na matku roku a já jsem ta nejhorší široko daleko, protože jí nezobu z ruky. Asi bych se jí měla omluvit a líbat jí nohy. Na jednu stranu jsem ráda, že s takovým nevěrníkem má dítě ona a ne já, ale stejně mě to celé mrzí. Věřím, že jednou se jí všechno zlé vrátí. Nepřeji nikomu nic zlého, ale ona si ho trošku zaslouží.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.