„Zdá se, že jsem nymfomanka. Rozhodně jsem se nikdy nevymluvila na bolení hlavy. Naopak sex bych mohla mít několikrát denně. A když ho nemám, musím si to udělat alespoň sama. Jinak je se mnou k nevydržení.“ Petřiným hlavním problémem pak je to, že její stálý partner její tempo nestíhá. A tak Petra hledá i jinde. „Svého muže ale miluju. Jen ten sex – jsem prostě jedním chlapem neukojitelná.“ Petra vnímá svoji „závislost“ jako velký problém, a proto přemýšlí, že půjde k psychiatrovi, který by jí mohl říci o nymfomanii mnohem více.

Sex v podání žen již není v dnešní době žádné tabu. Naopak. Poslední výzkumy ukazují, že ženy jsou náruživé stejně jako muži a na sex prý myslí dokonce mnohem častěji. Kromě toho se nedostatek sexu nebo nefunkčnost v sexuálním životě partnerů u žen odráží i v jiných oblastech života jako třeba práce nebo zdraví.

Kafe.cz zjistilo:

  • Mluvíme-li o nymfomanii, pak vám sexuologové řeknou, že jde o zvýšenou sexuální aktivitu v souvislosti se zvýšeným sexuálním pudem. Její příčinou není, jak by se mohlo zdát, hormonální nerovnováha, ale hlavně psychika. Sexem se řeší nějaký duševní podvědomý problém.

O problému nebo závislosti je těžké mluvit, protože jde o velmi individuální záležitost. Nadměrná sexualita je problémem až tehdy, pokud nevyhovuje jednomu z partnerů a vznikají tak ve vztahu třenice a napětí. „Můj přítel se mi někdy i vyhýbá. Raději zůstane v práci, protože ví, že ho doma čeká sex.“ Petra svůj problém vyřešila po svém, ostatně stejně tak ho řeší většina žen, které se s nadměrným sexuálním vzrušením v životě potýkají. „Našla jsem si tři milence. Navzájem o sobě neví a já jsem konečně jakžtakž ukojená.“

„Jakmile jsem se dostala na svou frekvenci, přestalo nám to doma skřípat,“ říká Petra a dodává, že její partner si myslí, že ji konečně touha po častém sexu opustila. „Nezvládla bych to, kdybych neměla sex bokem. Ale svého muže miluju, a proto to dělám. Nechci ho opouštět a nechci o něj přijít.“ V současné době už žena s vyšší sexuální potřebou není vnímána za divnou či nemocnou. Odborníci se shodují, že je potřeba si uvědomit, že každý má jiné touhy a potřeby. Rozhodně se tedy nevyplatí ihned dané jedince zatracovat nebo se nad nimi pobuřovat.

Petra se rozhodla, že se svěří do rukou odborníků. „Chci navštívit sexuologa a na internetu jsem si přečetla, že by mi měl pomoct psychoterapeut.“ Jde totiž o to, že ona sama plně spokojená není. „Vnitřně vím, že nechci podvádět svého muže, a už mi i vadí, že mi tento problém zasahuje do práce. Místo toho, abych pracovala, myslím na sex nebo ho dokonce provádím s kolegou.“ V takových chvílích je načase pomoc odborníka vyhledat.

Máte také zkušenost s nymfomanií? A jak to máte s frekvencí v sexu vy – vyhovuje vám partnerovo tempo?