„Mám přítele, se kterým si ve všem rozumím. Tedy skoro ve všem – i když sex s ním je skvělý, nemůžu si pomoct, pořád musím myslet na svého ex. Ten byl totiž v posteli dokonalý,“ svěřuje se pětadvacetiletá Marcela. „Jakmile se začneme milovat, něco se mi v hlavě přepne – spím s ním a představuju si, jaké to bylo s mým bývalým,“ pokračuje.

Při sexu myslím na svého ex

Podobný příběh má i dvaatřicetiletá Vlasta. „Můj bývalý mě opustil kvůli mladší holce. Dost mě to tedy vzalo, protože sex s ním byl fantastický. Měla jsem dojem, že je to ten pravý chlap pro život, a místo toho jsem dostala kopačky,“ svěřuje se. „Je to dva roky, mám už jiného přítele, ale na toho bývalého pořád nemůžu zapomenout. Zdá se mi o něm a když spím se svým současným, pořád musím myslet, jaké to bylo dřív s mým ex. Nevím, co mám dělat, dost mě to trápí,“ pokračuje.

Bývalý byl lepší v sexu

Možná jste to taky zažila. Váš bývalý byl v něčem jiný, lepší, věděl, co se vám líbí, sex s ním byl jedinečný, milovala jste ho víc než kohokoli jiného – zkrátka v něčem se lišil. A vy ho nemůžete dostat z hlavy, ať se snažíte sebevíc. „Nejlepší sex, jaký jsem kdy prožila, byl s mým bývalým. Jen s ním jsem zažila orgasmus, s nikým jiným,“ svěřuje se pětatřicetiletá Anna. „A asi to je důvod, proč ho nemůžu dostat z hlavy. Jenže vrátit se k sobě už nemůžeme a já se strašně trápím. Mám výčitky, že se miluju se svým současným partnerem a představuju si svého ex. Nevím, jak to řešit.“

KAFE.cz zjistilo: Jak zapomenout na bývalého?

  • Jediné, co pomáhá, je práce na vás samotné, a také čas. Uvědomte si, proč jste se s partnerem rozešla a jaká negativa váš vztah měl. Najděte si nový zájem a poznejte nové lidi. Zabavte svoji hlavu na maximum a soustřeďte se na přítomnost. Život v minulosti vám nic nedá.

Proč sex neklape?

Pokud se vám to také stává, je na čase si vyjasnit, co vlastně v životě chcete. Zamyslet se nad tím, jestli váš vztah má cenu a pokud ano, zapracovat na něm. Zkuste se více soustředit na současného partnera a zpestřit si s ním sex. V čem byl v posteli lepší váš bývalý? Co kdybyste na správnou cestu navedla i toho nynějšího přítele? Třeba jen neví, co máte ráda, a vyjde vám vstříc. Vyjeďte si na společný víkend, zajděte si do vířivky, věnujte se sami sobě. Zkrátka se více poznávejte. Jen tak můžete svého ex vypudit z hlavy…