Gerrit Blank (17): K zemi ho srazil meteorit

Kus neznámé horniny putoval vesmírem. Pak se v červenci 2009 přiblížil k Zemi, proletěl atmosférou, kde z velké části shořel, načež prý rychlostí 48 000 km/hod. zasáhl tehdy 14letého Gerrita Blanka z německého Essenu.

Hoch přežil! Přitom šance, že člověk úder meteoritu přežije, je jedna ku milionu. Ještě menší je pravděpodobnost, že meteorit někoho vůbec zasáhne. Většina těles z vesmíru se totiž na Zemi nedostane, protože shoří v atmosféře.

Ani to ji nepřinutilo se službou na moři skoncovat. Lodi Britannic se stala osudnou vojenská mina. V listopadu 1916 na ni narazila ve Středozemním moři u řeckých břehů a začala ihned nabírat vodu. Violet opět podařilo dostat na záchranný člun. Vyhráno však neměla!

Rotující šroub potápějící se lodě začal záchranné plavidlo vtahovat pod sebe, a tak všichni museli skočit do vody. Žena se při tom udeřila o kýl do hlavy, ale vytáhla ji posádka dalšího záchranného člunu. Pro White Star Line pracovala i nadále, vdala se a žila do roku 1971, kdy zemřela na srdeční selhání.