Harpuna Yasserovi prolétla hlavou, když se skupinou přátel plaval poblíž svého domu na Miami-Dade na Floridě. Jeden z jeho kamarádů se totiž omylem dotkl spouště rybářské pistole a šíp dlouhý 91 cm během sekundy vystřelil. Do Yasserovy lebky vnikl v oblasti 5 cm nad pravým okem, proťal mozek a jeho špička čněla ven.

Šťastné milimetry

I přes šokující trauma zachovali všichni chladnou hlavu, zasažený chlapec byl při vědomí a výrazně nekrvácel. Naštěstí se nikdo nepokoušel harpunu vytáhnout nebo s ní jinak manipulovat. Zavolali záchranáře, kteří do místa vyslali vrtulník a Yassera převezli do Miami.

„Vzpomínám si, že jsem seděla vedle své matky,“ vyprávěla Bahia. „Byla unavená, a tak spala. Spousta lidí spala. Vybavuju si také chlapce, který si přede mnou hrál, nohama kopal do sedadel. A pak se letadlo začalo třást, letušky nás vyzvaly, abychom se připoutali. Bylo to divné, něco mi říkalo, že je zle. Pak už si jen vybavuju, jak jsem byla vymrštěna, následoval záblesk a pak tma. Slyšela jsem nějaké hlasy, ale nikoho neviděla. Stalo se to v noci.

K tomu ještě teď cítím pachuť paliva s mořskou solí, které jsme měla v ústech.“ Proč nepřežil alespoň někdo další? Sama Bahia si obrovské štěstí uvědomuje, dokonce ve spolupráci s francouzským novinářem později napsala knihu Já, Bahia, zázračně zachráněná, kde se snaží nalézt alespoň nějaké racionální vysvětlení.