Výzkumy ukázaly, že ženy většinou milují hokej, ale fotbal je tak nebere. Proč? Hokejisté jsou pro ně chlapi s velkým Ch, na rozdíl od fotbalistů.

V hokeji se hráč po pecce hlavou do plexiskla u mantinelu oklepe, ovšem ve fotbale se primadona válí na trávě hned, jak ji „postrčí“ soupeř. Zatímco muži sledují v televizi více fotbal než hokej, u žen je to naopak…

V čase konání fotbalového Eura tak dává 28 % českých fanoušků přednost zelenému trávníku před manželským ložem a časem stráveným s partnerkou. A 30 % fotbalem nadšených otců na nějaký čas zapomene na svou rodinu.

Být ta tolerantní

Některé partnerky to nechávají tak. Tiše přetrpí období chmur i euforie svého miláčka, jehož ovlivňuje jasně fakt, jak si stojí národní tým. Rozumnější polovičky fanoušků (které se k fotbalovému nadšení nehodlají dobrovolně přidat, ale ani ho hanět) dokonce mizejí z domu na delší čas a umně využívají doby „fotbalového tokání“ svých tetřevů pro sebe: k párty, výletům s kámoškami, šopingu. Předcházejí hádkám, konfliktům i zklamáním.

A ještě si užijí! Nakonec jsou hodnoceny jako nej pusinky, neboť nerušily. Prostě nastala oboustranná spokojenost!

Bohužel ne každá partnerka fotbalového nadšence může pro klid ve vztahu dočasně ze společného domu odejít, ne každá proto hodlá odejít ze svého domu. Poté je řešením odsunout milého. Kam? K otci, stejně „postiženému“ bráchovi, do stanu na zahradu, ke kamarádovi atd. Jde o dohodu.

Co se domluvit s kamarádkou a udělat z vašeho obydlí „mejdanový dům pro holky“, a z jejího „fotbalový pro kluky“? Všechny přítelkyně se soustředí u vás, jejich protějšky (taky vaši přátelé) u „sousedů“. A děti? Hmmm… Těžko říct. Toto je spíš řešení pro bezdětné.

„Potvory“, do střehu!

Jsou tu i jinačí dámy! Šikulky, které mají svého muže přečteného a omotaného kolem něžného prstíku a umějí z konání šampionátu těžit. Nevěříte? Špatně děláte. Jde o prostý princip něco za něco! „Miláčku, když zařídíš letní dovolenou a vymaluješ ještě tenhle týden, nebudu tě celé Euro rušit, ano?“ Kdo by odolal...

Stejně úžasně zní výzva: „Kocourku, běž si klidně s klukama do hospody na fotbal, ale nech mi tu nějaké peníze, abych mohla jít s holkama na véču. Jdeme pak ještě na parník… Tak asi pět tisíc.“

Vlídně může působit i výzva: „Užij si fotbal, lásko, klidně tě i odvezu do baru za kamarády, abys mohl pít, ale půjčíš mi prosím prosím to své porsche, jo?“ A pak ta milá dračice větrá červené fáro, až se motor i policie diví… Je dokázáno, že to funguje! Jen umět.

Samozřejmě existují fanynky, které jsou nadšené, vlídné a nic za to nechtějí! Jimi jsou zpravidla fotbalistky nebo jiné sportovkyně, manželky či přítelkyně fotbalistů (ty to mají v popisu domácích prací) a matky fotbalistů.

Nezřídka jsou super milovnice fotbalu i volné modelky. Těžko říct, zda i ony jsou trpělivými fanynkami nezištně (někdy zištnost mizí, když nějakého úspěšného fotbalistu uloví a vdají se za něj).

Zapovězené otázky, když se rozhodnete fandit s ním

  1. Už začal ten hokej? (Jde o fotbal!)
  2. Na které straně jsou naši? (Zajímejte se o dres, ne o stranu!)
  3. Kolik to je a kdo kope? (Tyto informace jsou vidět na obrazovce!)
  4. Kdy bude poslední třetina? (Třetiny patří k hokeji!)
  5. Nechceš to vypnout, když se u toho vztekáš? (Zabíjíte ho otázkou - na fotbal se dívat musí!)
  6. Asi prohrajeme, co? (Nabíháte si na zlou odpověď!)
  7. Naši jsou simulanti. (To se o našich říkat nesmí!)
  8. Ten z obrany je sexy. Dělá asi i modela za velký peníze, viď? (O penězích a cizí kráse mlčte!)
  9. Ztiš to, sousedi mají dítě! (Tichý zápas neexistuje, ať dají sousedi dítěti špunty do uší!)
  10. Co říkáš mé nové podprsence? (Nechtějte slyšet odpověď…)