Unavené oči a horší zrak

Není snad ženy, která by byla zcela spokojena se svým vzhledem. Mnoho věcí se dá napravit vlastním přičiněním – třeba nevyhovující barvu vlasů můžete snadno změnit, přebytečná kila lze s trochou úsilí shodit a kupříkladu celulitidu zažehnáte krémy, cvičením a zdravým jídelníčkem. Co ale vady na kráse, se kterými nic neuděláte, ani kdybyste se rozkrájela?

Převislá víčka a tukové výhřezy v oblasti okolí očí vznikají s přibývajícím věkem, při nemoci či dědičným zatížením. Časem se potíže zvětšují, takže se z estetického problému postupně stává problém zdravotní. Oči jsou unavené, slzí a zhoršené vidění způsobuje bolesti hlavy. Právě pacienti, kteří mají problémy s očními víčky, patří na klinikách plastické chirurgie a estetické medicíny k těm nejčastějším.

Půl hodiny, deset let pryč

Problém lze odstranit chirurgicky, ale u menšího rozsahu povolení víček lze pomoci i laserem »GentleYAG«, který víčka vypíná. Ošetření trvá několik sekund a drobné začervenání rychle vymizí. Pokud je pokles víček příliš velký, doporučuje se chirurgické řešení. „Klasická operace se provádí v místním znecitlivění a trvá přibližně 30 až 60 minut. Při zákroku lékař odstraní nadbytečnou kůži z víček a redukuje tukové váčky. Pak kůži sešije a přiloží se obklady s elastickou kompresí,“ vysvětluje MUDr. Petr Jan Vašek z Asklepionu, Kliniky a institutu estetické medicíny a dodává, že zákrok se provádí na horních víčkách, dolních víčkách, a nebo se může provádět na obou víčkách současně. A kolik za nová víčka a mladší vzhled zaplatíte? Ceny plastické operace horních víček začínají cca na 9 tisících korunách, operace dolních víček pak stojí přibližně o tisícikorunu více.

Co vám operace dá?

Budete vypadat mladší
Zmizí vám kruhy pod očima
Zmizí celková únava očí
Časté je i zlepšení kvality vidění.

Co nemůžete čekat?

Není možné očekávat, že zmizí vrásky, které vznikají u očních koutků.
Vrásky lze odstranit aplikací botulotoxinu nebo jiného kožního implantátu.

Asklepion – Klinika a institut estetické medicíny

Více na: www.asklepion.cz