Stojíme tedy na startu dvouměsíční štvanice, na jejímž konci zkolabujeme pod nazdobeným vánočním stromkem... Počkat. Co kdyby to všechno letos probíhalo trochu jinak? Ne, nebudeme vám navrhovat, abyste Vánoce zrušili nebo před nimi ujeli do teplých krajů. Jen vám chceme připomenout, že předvánoční období přináší i spoustu příležitostí, jak si užívat, relaxovat, rozveselit se a odpočívat. Každý týden vám budeme přinášet inspiraci pro předvánoční potěšení a tipy, jak maratón předvánočních příprav zredukovat na malou rozcvičku.

Na co se můžete ve vánočním speciálu KAFE.cz těšit?

týden od 1. listopadu

Díl 1.: Plánujte!

Chcete-li předvánoční období nejen “přežít”, ale také si ho užít, je načase inspirovat se u velkých stratégů. Poradíme vám, jak si naplánovat nejen veškeré vánoční povinnosti, ale také příjemné zážitky a relaxaci.

týden od 8. listopadu

Díl 2.: Nakupujte!

Přineseme vám praktického průvodce pro výběr a nákup vánočních dárků. Poradíme vám, čím zabodujete, a co naopak určitě nekupovat. A především, jak při nakupování dárků nezahynout pod nohama šílejících davů.

týden od 15. listopadu

Díl 3.: Pište!

Opravdová ručně psaná vánoční přání opět přicházejí do módy! Dejte pro letošek vale vánočním esemeskám a vezměte do ruky pero. A když už budete u toho psaní, napište také Ježíškovi, aby vám přinesl přesně to, po čem toužíte.

týden od 22. listopadu

Díl 4.: Pečte!

Pečení cukroví je pro jedny milovaná disciplína, v níž vynikají, a nejkrásnější způsob, jak provonět byt vánoční atmosférou. A pro druhé zase nenáviděná otročina, prováděná obvykle po nocích. Přineseme nápady a tipy pro oba druhy vánočních „pekařek“.

týden od 29. listopadu

Díl 5.: A co v práci?

Snad v každém zaměstnání se koncem roku dohánějí různé termíny a uzávěrky. A navíc obchází strašidlo vánočních večírků. Jak se s tím vším vypořádat, aniž byste si na celý prosinec musela vzít dovolenou?

týden od 6. prosince

Díl 6.: Dopřejte si adventní klid!

Je načase dopřát si nefalšovanou atmosféru adventního rozjímání. Přineseme vám tipy, kam můžete utéct z dosahu přecpaných obchodů a domácích povinností. Nemusíte prchat zrovna do lesů (i když tam také).

týden od 13. prosince

Díl 7.: Slavte s přáteli!

Oddejte se víru vánočních večírků s kamarády! Jak si je co nejlépe užít? Klíčové pravidlo zní: nepořádejte večírek u sebe doma!

týden od 20. prosince

Díl 8.: Relaxujte!

Nyní je načase udělat si čas jenom sama pro sebe, abyste na Štědrý večer byla krásná, odpočatá a vyzařovala vánoční pohodu. Kam zajít a kde si dopřát expresní předvánoční relaxaci?