PÁTEK – denní teploty – minus 15 °C, noční teploty – minus 20 °C

Posedlost, TV Nova, 10. 2. 2012, 9:55

Romantické drama s Gwyneth Paltrow a Aaronem Eckhartem v hlavních rolích z roku 2002 vám přináší vzrušující pátrání po tajemství dvou viktoriánských básníků, kterým se proplétají tři milostné příběhy prolínající se v čase a prostoru. Film je plný vášně, lásky, naděje, nejistoty a nedorozumění. Věřte tomu, že se vám zatají dech. Kdyby film dávali večer, rozhodně vám k němu doporučíme sklenku vínka, ráno ale bude lepší hrnek horkého čaje nebo kvalitní kávy.

SOBOTA – denní teploty – až minus 19 °C, noční teploty – minus 25 °C

Vlastní pravidla, TV Nova, 11. 2. 2012, 17:20

Ty, které mají vlastní dceru, se v některých částech filmu možná trošku poznají. Která z nás někdy neměla problém s dospívající dcerou, že? I když je pravdou, že je přitažený za vlasy a v našich končinách tento rodinný model není tak běžný. Příběh sedmnáctileté nezvladatelné rebelky, matky alkoholičky a rázné babičky pojednává totiž o odvěkém problému nepochopení mezi rodiči a dětmi.

Aréna národů, Prima Family, 11. 2. 2012, 20:00

Zbrusu nový zábavný soutěžní pořad přichází od této soboty na obrazovky. Čekají vás v něm především zábavné hry, v nichž humor vítězí nad podaným výkonem. Patnáctičlenná družstva z osmi zemí světa od Velké Británie po Čínu se musejí vypořádat s nejrůznějšími nástrahami. Proto je náš tým složen sice z fyzicky zdatných závodníků, ale zároveň z lidí se smyslem pro humor, kterým nedělá problém udělat si legraci i sami ze sebe. Do soutěže Aréna národů, která se natáčela ve Francii, se přihlásili nikoliv kvůli slávě, medailím nebo finančním výhrám, ale čistě proto, aby si tu „zablbli“. V tom jim budou velkou oporou i oba moderátoři – Aleš Háma a Aleš Valenta.

96 hodin, ČT 1, 11. 2. 2012, 22:35

Doporučujeme! Akční drama patří mezi kvalitní filmy. Na česko-slovenské filmové databázi je diváky hodnocen jako 178. nejoblíbenější film. A proto se rozhodně vyplatí podívat se na něj. Ve filmu exceluje skvělý Liam Neeson v roli bývalého amerického tajného agenta, kterému jeho roli naprosto uvěříte, cítíte s ním a dech tajíte až do samého konce filmu. A o co ve filmu jde? Liamovi unesou dceru a na její záchranu má pouhých 96 hodin! Všestranný Luc Besson se na tomto filmu podílel jako producent a scenárista, režii tentokrát přenechal jinému francouzskému režisérovi Pierru Morelovi.

NEDĚLE – denní teploty – až minus 10 °C, noční teploty – minus 20 °C

Coco Chanel, Prima Family, 12. 2. 2012, 20:00

Sledujte dojemný a silný příběh ve své době moderní ženy, Coco Chanel, která navždy změnila svět módy a život mnoha žen, v hlavní roli s Audrey Tautou. Malá dívka žije se svou sestrou v sirotčinci a marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Později jako kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojí před publikem podnapilých vojáků. Pak pracuje jako švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. V dalším období je z ní příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců, která nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“ – ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců.