To je dobrá zpráva, která jistě potěší všechny odběratele plynu, zejména však ty z nich, kteří plyn využívají k topení. Například majitel běžného rodinného domku totiž díky tomu může ročně ušetřit kolem 2 500,- Kč a v případě rodinného domu vícegeneračního se roční úspora může pohybovat až kolem 3 500,- Kč.

Nabídka Pražské plynárenské je k dispozici pro všechny její zákazníky, tedy i ty, kteří aktuálně čerpají jiný její zvýhodněný cenový produkt, ale novou nabídku společnosti shledají atraktivnější. „Stačí, když zákazník uzavře příslušný dodatek ke smlouvě, díky kterému od určitého data získá plyn levnější o 11 % oproti běžné ceně, a tím bude zároveň ukončena platnost jeho dříve čerpaného cenového produktu,“ uvedl v této souvislosti mluvčí společnosti Miroslav Vránek.

  • Levnější plyn si klienti Pražské plynárenské mohou jednoduše vyřídit v rámci obchodních kanceláří společnosti, korespondenčně nebo prostřednictvím pražských poboček pošty.

Není to zdaleka poprvé, kdy Pražská plynárenská přináší svým zákazníkům zajímavé cenové zvýhodnění.

Již od začátku letošní zimní sezony např. nabídla svým zákazníkům plyn levnější o 6,5 %, a to při prodloužení smlouvy o dva roky. „Chtěli jsme tím našim zákazníkům zejména ulevit v zimní topné sezoně, kdy je z celého roku spotřeba plynu největší,“ doplnil Miroslav Vránek. Zmínit lze dále slevy pro zákazníky starší 65 let, držitele průkazu ZTP-P nebo zvýhodnění pro rodiny s malými dětmi.

Aktuálně nabízenou slevu 11 % společnost poskytuje z neregulované tzv. komoditní složky ceny zemního plynu, netýká se tak tzv. distribuční složky ceny, protože ta je zcela regulována státem. I v jejím rámci se však výhledově můžeme těšit na zlevnění. Energetický regulační úřad totiž dle svého nedávného vyjádření chystá snížení těchto regulovaných cen plynu o více než pět procent.

Více informací najdete na www.ppas.cz