Diskutujte: Odpustili byste Petru Kolářovi nevěru?

Co přesně se ZUZANĚ KOLÁŘOVÉ (39) nelíbí na článcích v bulváru? „Většina spekulací kolem našeho rozvodu je scestná. Naprosto nesouhlasím s magazínem, který psal o Petrově nefér chování vůči mně a že mě a děti vyhazuje z baráku. Není to pravda, nikdo nás z domova nevyhazuje. Prozatím bydlíme všichni pod jednou střechou, ale jsme si vědomi toho, že je to nyní již jen na přechodnou dobu. Všechno řešíme v klidu především s ohledem na děti, což si málokdo z pisálků, kteří si ty nesmysly vymýšlí, uvědomuje. V takto složité situaci je zájem a pohoda dětí tou nejvyšší prioritou, alespoň pro každé soudné partnery, byť již bývalé. A s Petrem zrovna tohle cítíme oba stejně.“

Zuzko, kdo o rozvod požádal?
Žádost jsem podala já a nyní již jen čekáme na vyřízení. Rozvádíme se po vzájemné dohodě, soud je tedy jen formální záležitostí a do léta budeme rozvedeni. Bulvární média na to přišla se zpožděním a teď píšou nesmysly, třeba pokud jde o naše majetkové vyrovnání. Petra nijak neškubu. Na to všechno jsou určité tabulky, kterými jsme se víceméně řídili. Oba jsme s vyrovnáním spokojení, protože jsme se na něm domluvili společně.

Váš rozvod je přisuzován Petrově nevěře, která se loni provalila.
Rozvádíme se z celé řady důvodů, rozhodně to není prvoplánově pouze kvůli nevěře, která proběhla tiskem. Vztahy jsou složitá věc. My jsme přišli na to, že máme o manželském životě rozdílné představy, a chceme tedy žít každý jinak. Samozřejmě, že když se k tomu přidá nevěra, všechno se to vyhrotí. Ale to zásadní je, že nechceme žít vedle sebe jako dva nešťastní lidé, kteří něco předstírají. Dáváme přednost upřímnosti, a proto je jediným řešením rozchod.

Četla jsem rozhovor s Petrem, kde působil trochu dotčeně…
Chlapi jsou v tomhle trošku zbabělci?, proto jsem to taky vzala do svých rukou já. Začalo to být takové, že by to všechno pomalu vyhnívalo a já jsem nechtěla, aby se vztahy mezi námi čím dál víc zhoršovaly. Naopak chci, aby zůstaly dobré, abychom si sebe navzájem vážili a společně vychovávali děti. Na tom nám záleží a v tom se shodujeme.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v nejnovějším čísle časopisu Story, které je právě na novinových stáncích.