Stačí otevřít inzertní noviny a už se na vás valí jedna nabídka za druhou. Vydělat si můžete desetitisíce – a skoro bez práce. Tedy alespoň podle inzerátů. Skutečnost je ovšem jiná a najít slušnou pracovní nabídku je ještě horší, než hledat jehlu v kupce sena. O co se nejčastěji jedná a s čím se můžete setkat?

1. Herbalife

Odpověděla jste na inzerát, který hledal kvalitní pracovníky do klíčových pozic, včetně marketingu a sliboval nadprůměrné výdělky? Pak se možná budete divit, až se na osobní schůzce dozvíte, že se za zdánlivě seriózním inzerátem skrývá starý dobrý Herbalife. Zatímco v devadesátých letech, se na jeho prodeji vydělat dalo, dnes na něm spíše proděláte. Jen stěží totiž najdete někoho, kdo jej od vás koupí. Také proto jsou noviny plné inzerátů, v němž se stávající prodejci snaží udat zboží novým obětem, a to, že jde o Herbalife, vám nepřiznají ani po telefonu. Pokud byste nabídku využila, čekala by vás počáteční investice v řádu tisíců korun a velmi nejistá budoucnost. Takovou práci si proto raději dobře promyslete.

2. Podejte si inzerát…

Administrativní práce z domu s tisícovými výdělky! Také se vám to nezdá? Oprávněně. Za spoustou inzerátů, které slibují například rozesílání letáků, nadepisování obálek či obálkování dopisů, se totiž skrývá řada vykuků, jejichž cílem není nic jiného, než vytáhnout z vás menší či větší obnos. Inzeráty slibují velké výdělky s tím, že podrobnosti se dozvíte po zaslání určité částky, většinou padesáti, ale i pěti set korun. Jakmile je odešlete, můžete se připravit na to, že jste o peníze nenávratně přišla. Pravděpodobně vám dorazí dopis, v němž se dozvíte dobrou radu – podejte si podobný inzerát a když vám někdo odpoví a pošle poplatek – tak jako jste to udělala vy – vyděláte si.

Kafe.cz zjistilo: Co na to ženy?

Kamila: „Vydělávejte na hlouposti lidí!“

„Odepsala jsem na inzerát a musela zaplatit 50 Kč a poslat dvě dopisní známky. Říkala jsem si, že to mě nezabije, tak co… Jenže mi přišla odpověď, abych si podávala inzeráty s tím, že nabízím rozesílání letáků a nadepisování obálek. A když se někdo ozve a zaplatí 50 Kč plus známky za zpáteční odpověď, pošlu mu to stejné okopírované. Udělejte si kopie, podávejte falešné inzeráty a vydělávejte na hlouposti lidí!“
Zdroj: rodina.cz

Seriozní práce je málo

Dá se vůbec najít seriozní práce z domu? Ano, ale je jí zoufale málo. Tedy pokud nejste účetní, daňová poradkyně, nebo překladatelka. Jestli se hledáte jinou práci, pak rovnou vylučte podezřelé inzeráty s nereálnými výdělky, takové, které neobsahují žádné informace o nabízené práci a seriózní kontakty a nikdy neposílejte vstupní poplatky, protože peníze již neuvidíte a jen se zařadíte mezi řadu lidí, kteří naletěli. Abyste se takovým nabídkám vyhnula, zkuste se raději než na inzeráty zaměřit na některou z pracovních agentur a hledat práci přes ni.

Kafe.cz radí: Jak nenaletět na podvodnou nabídku?

  • Inzeráty, které slibují velké peníze téměř bez práce, jsou vždy podezřelé a měla byste být velmi obezřetná.
  • Pokud po vás někdo požaduje vstupní poplatek, a to v jakékoli výši, je téměř stoprocentně pravděpodobné, že jde o podvod. Když pošlete peníze, už je neuvidíte.
  • Obsahuje-li inzerát jen kontaktní poštovní schránku, žádný telefon, anebo jen číslo na mobil, je také téměř jisté, že se seriózní pracovní nabídkou nemá nic společného.
  • Slušný inzerát naopak obsahuje přesný popis práce, její rozsah a kontakty vč. adresy. Navíc neslibuje nereálné odměny.