THRILLER

Trust, TV Nova, 8. 6. 2012, 22:00

Máte malé děti nebo dospívající dceru? Pak vás v současné době určitě trápí různé zprávy o ztracených a zneužitých dětech. Největším strašákem pak bývá virtuální prostředí, které nikdy nemůžeme mít pořádně pod kontrolou. Přesně to ukazuje tento film, kdy se čtrnáctiletá dívka se stane obětí brutálního internetového sexuálního maniaka. Doplatí na svoji naivitu a s děsivým traumatem se musí vyrovnávat celá rodina. Film poukazuje na nebezpečí dnešního chování rodičů a jejich dětí, které mají neomezený a nekontrolovaný přístup k internetu.

ROMANTICKÁ KOMEDIE

Rozchod, Prima Family, 8. 6. 2012, 20:00

Velký fanoušek baseballu a videoher Gary Grobowski se seznámí na stadionu s Brooke Meyersovou. Oba se do sebe zamilují, koupí si společně byt a začnou spolu žít. Záhy se ale ukáže, že jejich osobní zájmy se míjejí. Jenže oba nadále bydlí spolu v bytě, ale vyhradí si své prostory. A začnou si dělat naschvály, které se jim časem zcela vymknou z ruky... V hloubi duše však o sebe oba stále stojí. Jak to dopadne s Vincem Vaughnem a Jennifer Aniston?

ROMANTIKA

Dopisy pro Julii, TV Nova, 9. 6. 2012, 20:00

I když na ni málo věříme, někdy ji ani nepotkáme, pravá láska prý existuje. Stačí ji jen najít a chytit. Dopisy pro Julii vás zavedou do nádherného města zamilovaných Verony, kde láska čiší z každého rohu. Vždyť právě tady vznikla osudová láska Romea a Julie. Užijte si proto vyprávění o jiskřivé mladé lásce, ale také o vzkříšení lásky zdánlivě dávno ztracené. V hlavní roli uvidíte hvězdu muzikálu Mamma Mia Amandu Seyfried.

ČESKÝ VELKOFILM

Lidice, ČT 1, 10. 6. 2012, 20:00

Na začátku příběhu jsou Lidice obyčejnou středočeskou obcí, která se snaží přečkat protektorát. Šíma je otcem dvou synů a rozhodně ne špatným otcem. Jeho žena Anežka však před lety ochrnula a Šíma se rozhodl celou situaci řešit pragmaticky - o rodinu se sice stará dál, ale má mimomanželský poměr. Anežka, Šímova milenka i celá vesnice jsou s celou situací - zdá se - smířeni. Jen starší Šímův syn tím trpí, v hospodě vyprovokuje rvačku, při níž ho opilý otec nešťastnou náhodou zabije. Šíma se ocitá ve vězení a snaží se vyrovnat se svojí vinou. Život ve vsi mezitím plyne dál, lidé se rodí, umírají i zamilovávají. Stejně jako Pepík Fiala. Je sice ženatý, ale našel zalíbení v mladičké Aničce. Celou romanci tak maskuje jako ilegální odboj. Jeden z jeho dopisů se však dostane v nesprávnou chvíli do nesprávných rukou a události po atentátu na Heydricha dostávají spád - všichni muži nad šestnáct let jsou zastřeleni, ženy odvlečeny do koncentračních táborů, sedm dětí posláno do Německa na převýchovu, ostatní hromadně popraveny v náklaďácích kdesi v Polsku. Vesnice je do základu vypálena. Šíma nic z toho netuší. Že ustaly návštěvy mladšího syna i posílání balíčků od Anežky, si vykládá po svém. O to větší šok prožívá na prahu osvobození, když se dozví pravdu. Po propuštění mu nikdo jeho vinu nepřipomíná, ale také mu ji nikdo nedokáže odpustit. Nepohodlným "hrdinou" - jediným, kdo dokázal přežít vypálení Lidic - se stává i pro poválečné úřady. Stává se nikým...

STYLOVÁ KOMEDIE

Ďábel nosí Pradu, Prima Family, 10. 6. 2012, 20:00

Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo v módním časopise Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a tak Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Natea, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit...Jak se „normální“ dívka popere s velkým módním světem a úspěchem, kterého v něm může dosáhnout? Rozhodne se správně?