Metod, jak se zbavit nežádoucího ochlupení, je vícero, ale jen jedna dokáže přerušit cyklus opakovaného růstu chloupků až na půl roku. Nemusíte pátrat – skrývá se za záhadnou zkratkou IPL. Pomocí technologie IPL (intenzivního pulzního světla) dosáhnete odstranění chloupků světelným impulzem, který zničí samotný kořínek, takže zabrání dalšímu růstu. Zní to poměrně děsivě, ale v realitě se jedná o bezpečnou metodu, která vás rychle a na dlouho zbaví chloupků, a navíc tak zabrání jejich zarůstání. Pomocí IPL můžete snadno ošetřit nohy, oblast bikin, podpaží, ruce, břicho nebo horní ret, to zejména pokud si vyberete šikovného krasavce, jakým je Braun Silk-Expert Pro 5. Ten využívá až 10 stupňů intenzity, takže se dokonale přizpůsobí tónu vaší pokožky. Ošetření s tímto IPL epilátorem tak bude vždy stejně bezpečné jako v kosmetickém salonu. Skoncujte s chloupky až na půl roku - poradíme vám, jak IPL epilaci hravě zvládnout.

Pět kroků k hedvábně hladké pokožce: Odstranění chloupků pomocí IPL krok za krokem

1) Důkladně odstraňte všechny viditelné chloupky
Když vám chloupky trochu povyrostou, je ten správný čas připravit se na IPL ošetření. Nejprve se jich však musíte zbavit - například žiletkou nebo voskem. Když na povrchu kůže již nezůstávají žádné chloupky, osušte oblast. Pokud se chystáte epilovat obličej, před odstraněním všech viditelných chloupků, a to i těch nejjemnějších, si pokožku důkladně očistěte.

2) Vyberte si nástavec epilátoru
Na výběr máte standardní či přesný nástavec epilátoru, podle toho, jakou oblast svého těla chcete ošetřit. Braun Silk-Expert Pro 5 je dodáván v balení s přesným nástavcem, který umožňuje ošetření i menších a citlivějších oblastí těla, jako je tvář nebo oblast bikin. Široký nástavec využijete na epilaci větších ploch, jako například horní části nohou. Při zahájení ošetření se ujistěte, že je světelné okénko zcela a přímo na pokožce. Přístroj funguje pouze v případě, že dojde k úplnému kontaktu s pokožkou.

3) Zvolte správný režim
Pro větší plochy těla můžete použít režim klouzání, který vyvolá více světelných pulzů. Za tímto účelem podržte tlačítko stisknuté a přejíždějte přístrojem po pokožce. Na menší plochy je nejlepší použít přesný režim stisknutím a uvolněním tlačítka. Špičkový přístroj Braun Silk-Expert Pro 5 je tak rychlý, že vám epilace obou nohou zabere méně než 5 minut! Produkuje až 125 záblesků za minutu. Tip: U citlivých oblastí, nebo pokud používáte IPL poprvé, doporučujeme zvolit režim sensitive nebo extra sensitive.

4) Epilace do diáře!
Nespoléhejte se na paměť a naznačte si, kdy jste s epilací začali. Přístroj používejte jednou týdně po dobu 4 až 12 týdnů a už po měsíci uvidíte první výsledky.

5) Pokožku hydratujte, přístroj opatrujte
Bezprostředně po ošetření může být vaše pleť (např. na obličeji) mírně napnutá či začervenalá. To by však mělo odeznít nejdéle v průběhu několika hodin. Doporučujeme ji hydratovat osvědčeným pleťovým krémem. A nezapomeňte ani na svého pomocníka - po každém použití vyčistěte světelné okénko epilátoru otřením.

Technologie IPL je bezbolestná, ale není vhodná pro každého. Nefunguje na světlé blond, zrzavé, šedé nebo bílé vlasy. Ošetření by se nemělo provádět u mateřských znamének, pih a v době těhotenství nebo kojení.

Takže už víte, co napsat na svůj vánoční seznam přání? Nebo ne?

Náš tip pod váš stromeček: Braun Silk-Expert Pro 5

Více než půl roku bez chloupků - to je nabídka tohoto šikovného odborníka, která se neodmítá. První výsledky se objevují již po 4 týdnech používání. Díky technologii Skin Pro 2.0 epilátor automaticky optimalizuje sílu každého záblesku podle odstínu pokožky a tři režimy citlivosti snižují intenzitu světla. Je proto maximálně šetrný i k nejcitlivějším oblastem, jako je obličej, podpaží nebo oblast bikin. Braun Silk-Expert Pro 5 je jedním z nejrychlejších IPL epilátorů, který epiluje obě nohy za pouhých 5 minut. Zařízení používá vysoce kvalitní lampu s životností 400 000 záblesků. Díky tomu vám může sloužit až 22 let! Bonusem je stylové prémiové pouzdro, které oceníte na cestách, ale může být i efektní ozdobou vaší koupelnové poličky.

Cena: od 12 999 Kč

Kde koupit? Na https://www.alza.cz/braun-silk-expert-pro-pl5347-ipl-d6369037.htm