Sympatická blondýnka mě doslova propichuje uhrančivýma černýma očima. Na stole před ní v záři svíček leží karty, hromádka kamenů a fascinující křišťálová koule.

„Nic neříkejte, mluvit budu já,“ zaráží mě hned ve dveřích. Pak se o sobě dozvídám věci, o nichž jsem nikdy nikomu neřekla. Přestávám pochybovat, pocit zvědavosti a napětí narůstá.

Regina už pomohla i policii, ale o tom odmítá mluvit. Častěji za ní přicházejí příbuzní postižených. Před lety se v domově důchodců ztratil dědeček.

„Začala jsem čmárat, zjevila se mi duše a dostali jsme se do míst, o kterých by nikdo nepředpokládal, že tam děda v tom vedru skončí. Řekla jsem:,Jeďte tam a tělo najdete.‘ Zajímavé je, že když mluvím o osobě, jsem v klidu. Když mluvím o těle a jde-li o exitus, až se sama sebe v té chvíli leknu,“ říká čarodějka.

Do šesti hodin tělo dědečka skutečně našli v místech, které zamlada navštěvoval a vypravil se tam. Pitva prokázala, že umřel na infarkt.

Za zločinem se Regina vydává i do hluboké minulosti a hodlá příběhy, které jí duchové vyprávějí, zprostředkovat čtenářům v knize o tajemných místech Prahy a hradů.

„Budou se příjemně bát. Praha je plná nejen nádherné architektury, památek, ale i astrálů. Bude to takový výlet za strašidly,“ plánuje Regina a prý si rozhodně nebude vymýšlet. „Naměřím si všechny anomálie a faktory, které jsem schopna zjistit. S astrálními bytostmi se dá rozmlouvat,“ tvrdí.

Praha však není jediné místo, kde si čarodějka dává strašidelné schůzky. Například hrad Houska.

„Lidé v něm mají nepříjemný pocit, prý tam je díra do pekla. Jsou tam zakázané úseky, které se neprohlížejí, a kastelán je v tom důsledný. Skutečně se tam nacházejí bytosti, které se mnou navázaly kontakty – kdysi jsem tam filmovala v Mystériu. Pak jsem se na Housku vrátila ještě soukromě a stálo mě to dva zlaté náramky. Mají totiž rádi zlato. Prostě jsem je tam položila a oni mi dali pokoj,“ líčí neřest duchů čarodějka.

Hrady jsou na strašidelná setkání nejvhodnější. V každém se něco dálo, lidé byli násilím a neprávem vězněni, mučeni a vražděni.

„Jejich duše dodnes trpí. Při prohlídce takového objektu se napojím a astrál mi žaluje. Už se mi stalo, že kastelán vypravoval něco naučeného a mně se chtělo říct, že to bylo trochu jinak. A v archivu jsem si pak našla většinou další podrobnosti k výpovědím, které mi astrálové poskytli,“ dodává Regina.

Nefungují jako v pohádce

Má své věštecké karty, některé pocházejí z Persie, další z italské věštírny. Střídá je v televizních pořadech i při práci s klienty.

„Beru je podle denní nálady. Můžeme se sice upínat na předpověď z karet, koule a kyvadla, můžeme číst z očí, dlaní, můžeme se dívat do křišťálové koule, ale stejně to všechno bývá tak trochu berlička. Osud si totiž malinko modeluje každý sám,“ říká čarodějka. Fascinující je pohled na vědmu zahleděnou do křišťálové koule.

„Čtu z ní už řadu let. Musím se hodně koncentrovat, není to jako v pohádce udělat čáry máry. Uvést se do roviny alfa chvíli trvá. Pak se pomalinku objeví první bílé obláčky. Ty zmizejí, rozplynou se a objeví se siluety postav, krajiny, to, co je mi dovoleno vidět. Podvědomí zesiluje vibrace a obrazově zachycuje záznamy, které mi o klientovi vypovídají. Tato metoda se používá jednou za čas, většinou pro odpovědi na otázky z minulých životů.“

„Proč ve středověku upalovali čarodějky na hranicích? Báli se jich. Viděli je jako nadpřirozené bytosti, které dobře znaly bílou i černou magii, uměly přivolat lásku, uhranout dobytek, zaříkat bolest, ochránit majetek. Ano, taky to vše umím, ale hranice mi snad nehrozí,“ usmívá se Regina.

Kdo jsou klienti T hany? „Lidé,“ říká. „Muži i ženy různých profesí, mnozí přijíždějí ze zahraničí.“ Vyhledávají ji významné osobnosti, politici, zpěváci, herci. „Ne, nikdy nesmím prozradit jejich jméno. Poctivá čarodějka ctí zákon mlčenlivosti,“ zdůrazňuje. mlčenlivosti,“ zdůrazňuje. mlčenlivosti,“ zdůrazňuje.

Ivana Regina Kupcová Sádlová

  • Spolupracovala s televizí Nova, s ČT 1 při vysílání Noci s Andělem, účinkovala v pořadu TV Prima Záhady a mystéria, měla pravidelné relace v rozhlase.
  • Připravila CD Cesta pohádkou, napsala knihy Zpověď kartářky a léčitelky a Co nám ukazují sny.
  • Cestuje po Čechách s pořadem Večer s Tajemnem.