1. Nechává zvednuté prkýnko

Zvednuté záchodové prkýnko – to je asi nejčastější důvod, proč ženy mužům nadávají. „To po sobě nemůžeš sklopit?“ rozčilují se partnerky. Bohužel většina mužů je v tomto ohledu nenapravitelná, a tak je třeba to brát z té světlejší stránky. Určitě je lepší zvednuté prkénko než sklopené, ovšem pokropené od toho, jak se muži prostě nechtělo zvednout…

2. Odkládá po bytě ponožky

Další mužský zlozvyk, která jen málokterou ženu nechá v klidu. Dokud jste žila sama, měla jste uklizeno a použité prádlo odkládala do prádelního koše. Jenže pak se nastěhoval on a situace se změnila. Vstanete z postele, narazíte na špinavou ponožku. Druhá je pod stolem v kuchyni. V koupelně leží propocené tričko a přes lampičku na nočním stolku visí přehozené trenýrky. A kalhoty? U postele na zemi, aby to neměl daleko. Také to tak u vás vypadá? Zkuste si s ním promluvit a pokud to nepomůže, nezbude, než s nadávkami posbírat jeho použité svršky a naházet je do pračky. Muži prostě nejsou dokonalí. Ani omylem.

3. Neumývá po sobě umyvadlo a vanu

Asi to znáte. Když vyjdete z vany, způsobně ji po sobě opláchnete. Pokud se vám během mytí zašpiní umyvadlo, tak je samozřejmé, že je ihned očistíte. Jenže pak partner přijde z práce, udělá očistu, vykoupe se a vy můžete do koupelny naběhnout rovnou s mopem a drátěnkou. Vana špinavá, voda je všude, umyvadlo vypadá, jak kdybyste v něm myla podrážky od bot, a na naleštěném zrcadle jsou cákance od zubní pasty. „Dlouho jsem přemýšlela, proč mám zubní pastu na zrcadle, když si přítel čistí zuby. A pak jsem ho jednou viděla a bylo jasno. On se při tom na sebe s vyceněnými zuby zálibně kouká a pasta stříká všude kolem,“ říká třicetiletá Katka.

4. Málo se myje a holí či nepoužívá deodorant

Jiné ženy mají zase opačný problém. Co by daly za špinavou koupelnu po partnerově očistě, pokud by se vůbec myl! Jenomže on do toho má daleko. Když ho jednou za týden dostanete do koupelny (samozřejmě nemluvíme o běžném mytí rukou), jste na vrcholu blaha. „Přítel je přesvědčený, že správný chlap má být špinavý a smrdět, alespoň mi to pořád opakuje,“ stěžuje si osmadvacetiletá Daniela. „Sprchuje se jednou týdně, a to jsem ještě ráda. Holí se vždy v neděli, na to mi říká, že má citlivou pokožku a ta jinak trpí. Já to nesnáším, ale nic s tím nenadělám. Alespoň ho nutím používat deodorant,“ pokračuje. A právě neochota v používání deodorantu je dalším mužským nešvarem, na který si ženy stěžují. „Můj muž vždycky říká, že je to jen pro ženy a gaye,“ svěřuje se pětatřicetiletá Leona.

5. Smrdí mu boty či nohy

Vůbec to nemusí souviset s nedostatečnou hygienou, ale řada mužů má ten problém, že jejich potní žlázy pracují nadměrně a nohy a boty nevábně voní. A zvlášť pokud je celé dny obutý v nevzdušných teniskách. „Když jsem se seznámila s bývalým přítelem a poprvé přišel ke mně domů, uvítal mě slovy: ,Máš balkon? Že bych si tam dal boty. A kde je koupelna? Musím si umýt nohy, smrdí.´ Tak tato slova mé estetické cítění dorazila,“ svěřuje se jednatřicetiletá Hana. „Jeho smrdící nohy byly taky důvodem, proč jsme se rozešli. Prostě jsem to nezvládla,“ zakončuje.

6. Neumývá a neuklízí nádobí

Kde dojí, tam po sobě nádobí nechá. Nikdy se nanamáhá ho uklidit do dřezu nebo dokonce do myčky. A nedej bože, že by ji dokázal zapnout nebo talíř a hrneček po sobě umyl! „Jednou jsem přijela domů ze služební cesty a vypadalo to u nás jako po náletu. Všude hrnky, talíře, příbory – na stole, na zemi, u postele, dokonce i v koupelně,“ svěřuje své zážitky s partnerem čtyřicetiletá Vlasta. „A kdyby jen nádobí. Dokonce i zbytky jídla, prázdné krabice od mléka, láhve od piva a zmačkané obaly od sušenek. Myslela jsem, že dostanu infarkt,“ zakončuje a přesně popisuje další mužský nešvar, který ženy dovádí k nepříčetnosti.

7. Jí v posteli

„Tak to naprosto nesnáším. Přijdu domů a partner leží v posteli u televize a v našich čistých peřinách jí chlebíčky s majonézou a brambůrky,“ popisuje pětačtyřicetiletá Jolana. O tom, že muži si k televizi berou jídlo rádi a často, není pochyb. Jenže právě tento zlozvyk ženy dokonale dokáže vyvést z míry.

8. Chodí pozdě domů a nezavolá

Jestli se vám to ještě nestalo, tak máte doma poklad. Většinu žen totiž dokáže neskonale vytočit, když na domluvený čas nachystají večeři, jenže očekávaný partner stále nejde. Počkáte čtvrt hodiny, jídlo skoro vysušené, tak mu voláte. Jenže on? Buď mobil nebere, nebo si ho rovnou vypnul. Když se za dvě až tři hodiny objeví ve dveřích a vy už málem obvoláváte nemocnice, tváří se jakoby nic a ještě následuje hloupá výmluva o vybitém mobilu. To je okamžik, kdy byste ho přetrhla napůl. Ale jestli vás to uklidní, nejste opět sama. Jde o oblíbený mužský nešvar, který ženy ovšem opravdu nesnáší. Zkuste taky chodit pozdě a nebrat mobil a uvidíte, jak se mu to bude líbit.