Lucie je čtyřiadvacetiletá maminka, a proto na sebe kvůli rodině nemá moc času. Kdekdo jí hádá sedmnáct let, a tak by ráda vypadala starší – o její dvouleté dcerce si totiž lidé občas myslí, že je to její sestřička.

Před proměnou

Lucká má hodně zálib – rodinu, vaření, pečení a čtení knih. Ráda se obléká elegantně a zkouší nové trendy. Od proměny si slibuje hlavně změnu účesu a to, že se naučí líčit. S tím jediným si zatím neví rady. „Denně se setkávám s tím, že na mě lidé v obchodě koukají a zamýšlejí se nad tím, jestli to je opravdu moje dítě. A to je mi nepříjemné,“ svěřila se nám Lucie, kterou jinak role matky doslova pohltila. Přesto by se příští rok ráda vrátila do práce. Vyučila se cukrářkou, ale této profesi se nikdy nevěnovala. Několik let pracovala na čerpací stanici, tam se však vrátit nechce. Kvůli dítěti by prý nezvládala noční směny. Ráda by se proto uchytila v módní branži nebo jako asistentka v kanceláři.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

„Lucie má jemné vlasy, mají ale tendenci mastit se. Účes tak rychle ztrácí objem a vzdušnost. Ideální bude jednoduchý střih, který nevyžaduje náročnou úpravu. Doporučila bych používat přípravky, které mají účinek jako piják a zpomalují šíření tuku,“ radila kadeřnice Linda.

Od začátku bylo jasné, že proměna bude spočívat hlavně ve střihu. Přesto byla nutná nepatrná změna odstínu. Linda nejdříve nabarvila odrosty tmavě hnědou, pak pro zvýraznění zesvětlila pár vrchních pramínků. Odlišnost barevného odstínu byla minimální, nové pramínky přesto dodaly vlasům překrásný lesk. „Při dobarvování se může stát, že barva na vlasy obarví i kůži a pak se těžce odstraňuje. Tomu zabráníte, když si uši a obrysy obličeje natřete před barvením mastným krémem,“ doporučuje Linda.

Linda se nakonec rozhodla pro módní mikádo s ofinou. Od pěšinky na straně sahaly vlasy na kratší straně až k ušnímu lalůčku, na delší straně plně padaly až k bradě. Na koncích Linda všechno lehce stupňovitě sestříhala – hlavně v zadní časti na šíji. Nakonec nechala spadnout ofinu našikmo.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Iva Kranerová, Marionnaud, značka Shiseido

Vizážistka Iva se nejdříve pustila do diagnostiky typu pleti. Lucie má vlivem počasí poněkud vysušenou a unavenou pokožku. Vizážistka Iva proto Lucce doporučila pravidelné návštěvy kosmetického salonu a kompletní ošetření obličeje a dekoltu. „Pleť tak báječně relaxuje. Když začnete s profesionální péčí právě v tomto věku, pak vám vaše pleť ve čtyřiceti poděkuje tím, že bude krásná a s minimálním počtem vrásek,“ doporučila Lucii.

Líčení začínalo jako obvykle make-upem. Iva nejdříve vyčistila pleť balacingsoftenerem, jenž zároveň funguje jako hydratační krém. Jako podklad použila tekutý make-up, který odolává otěru a zimě. Lucie trochu trpí na kruhy pod očima, proto vizážistka v této oblasti nanesla rozjasňovač. Celý obličej pak lehce přepudrovala štětcem.

Pěnovým aplikátorem se pak nanášely sytější a výraznější oční stíny. Pro efekt »otevřených« očí Iva použila jemně růžový odstín v kombinaci s šedou. Pro zvýraznění pohledu pak ještě grafitově šedou tužkou, kterou obtáhla horní i dolní víčko. Tenkým plochým štětečkem pak linky ještě přetáhla. Obočí poté dokreslila příslušným odstínem ze speciální palety hnědých stínů určené přímo na obočí. Kulatým štětcem ještě aplikovala tmavší růžovou tvářenku pod lícní kosti.

Rty nakonec Iva vyplnila gelovým transparentním leskem s lehkým nádechem do růžové.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Lucie následující přípravky od dekorativní kosmetika Shiseido:

Balacingsoftener
Rozjasňovač
Tekutý make-up
Kompaktní pudr
Tmavé a třpytivé stíny na oční víčka
Tužka na oči – grafitově šedá
Řasenka
Tvářenka
Transparentní lesk

A co na proměnu říkala Lucie?

„Jsem moc spokojená. Díky líčení i novému účesu se teď budu cítit mnohem lépe doma i ve společnosti.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Pleťové mléko Demaquillante Esentialle pro normální pleť
  • Eau Demaquillante Expres


  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres
  • Na oči používat preventivní oční krém na první vrásky Rides Relax Regard
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Pleť umýt vodou a používat pravidelně hydratační emulzi Hydratation 24 Controle
  • Večer pouze sérum proti prvním vráskám Les Autentiques serum

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: