Diskutujte: Řídíte se módními trendy, nebo jsou vám spíš lhostejné?

Mohlo by vás také zajímat: Máte oblejší křivky? Přesto se nebojte bořit mýty stylingu! nebo V čem vyrazit na houby?

Nebojte se, nic šokujícího vás nečeká, historie se totiž nápadně opakuje. Co by vám tedy nemělo uniknout? Královský brokát, rebelská černá kůže připomínající obleček sexy Cat Woman a třeba oversize kabáty. Rozhodně ale nejsme s tipy u konce. Čtěte dál.

HLAVNÍ TRENDY:

Křivky nadšení

Lanvin, Stella McCartney a Marc Jacobs se zaměřili na úzký pas, vyztužené košíčky a zvýrazněné boky odolávající každé srážce. S výraznými křivkami budete mít na ulici nebo ve výtahu jasnou převahu.

Rok draka

Po sezoně výrazných odstínů a bizarních potisků se móda opět vrací ke gotice. Jde se drsně na věc. Odolná černá kůže někdy dokonale kopíruje tělo, naopak oversize střihy se objevily u Versace, Proenza Schouler nebo Givenchy.

Brokátová brigáda

Zlatá nit má hlavní slovo a táhne se celou sezonou. Dries Van Noten, Marni, Balmain, Gucci a mnozí další směřují ke zdobeným luxusním brokátovým desénům a motivům, které k baroku neodmyslitelně patří.

Kus kožešiny

Nejmodernější způsob, jak nosit kožešiny? Chlupaté akcenty a vsadky vyhrávají nad kožichy. Takže tentokrát platí, že méně je více. Kožešina se objevuje na rukávech (Fendi, Jason Wu), na sukních (Mulberry) nebo zdobí spodní lemy na kožených šatech tak, jak to prezentoval Rodarte.

Sexy retro

Návrháři předvedli svoji posedlost potisky a kostýmky ve stylu Jackie Kennedy. Vzorované kalhoty jsou stále ve hře, v grafických vzorech, květinách nebo art cákancích najdete modelky značek Miu Miu, Rag Bone nebo Rochas.

Zaberte vnější prostor

Trend oversize přichází i v podzimních siluetách. Velké pláště a kabáty výrazně ovlivnily kolekci Céline, Chloé, and Balenciaga a nám to po vypasovaných trenčkotech přišlo docela vhod.

Další novinky ze světa módy i celebrit najdete na www.marieclaire.cz