IKEA se společně se Sdružením TEREZA rozhodla podpořit dětské projekty věnující se ochraně životního prostředí a zvelebování krajiny.

Společnost IKEA věnuje na vítězných dvacet projektů trvale udržitelného zdravého životního prostředí přes 400 000 korun. Celkově IKEA tento rok chce podpořit ekologické vzdělávání dětí částkou ve výši 2,3 miliony korun.

  • Přehled všech přihlášených projektů naleznete na stránkách IKEA spolu s vámi.

Mezi projekty jsou například plány na obnovu lesa, naučné stezky, arboreta, výroba ze dřeva a tak dále. Předběžný výběr dětských projektů byl zvolen podle mnoha parametrů, důraz byl kladen i na zapojení širší komunity a pokračování aktivit po skončení projektu.

Vyberte sami jeden z 34 přihlášených projektů, který vás zaujme, a podpořte ho na stránkách IKEA.

  • Hlasovat můžete od 12. 1. 2012 do 8. 2. 2012.

Tyto projekty jsou součástí programů Sdružení TEREZA, které se zaměřuje na vzdělávání dětí a mládeže v oblasti ochrany životního prostředí. Jak říká sama zástupkyně sdružení TEREZA Jitka Nechvátalová: „Usilujeme o to, aby děti měly rády přírodu, rozuměly životnímu prostředí a dělaly něco pro udržitelný rozvoj.“

Na financování projektu se podílí i všichni členové klubu IKEA FAMILY, kteří si na svůj nákup v obchodech IKEA koupí papírovou tašku za 2 Kč. IKEA celou tuto částku věnuje na vzdělávací programy. Nejste členem klubu IKEA FAMILY, ale rádi byste se zúčastnili projektu, či přispívali na projekty svým nákupem? Není nic lehčího než se na stránkách IKEA registrovat do klubu.

Podpořte naši zelenou planetu, hlasujte!