S vibrátorem má u nás podle průzkumu zkušenost asi 17 % žen. Proti okolním státům jde o poměrně malé číslo, neb v západní Evropě, ale třeba i v USA, přiznává polovina příslušnic něžného pohlaví, že vibrátor používá. Pokud si i vy chcete zpestřit sex s partnerem (anebo bez něj) pomocí této hračky a nevíte, jak vybírat, přinášíme vám malý manuál.

Mohlo by vás také zajímat: Příběh Stáni: Přítel žárlí na můj vibrátor

1. Zvolte správný typ

Existuje několik typů vibrátorů, a proto si předem promyslete, o který máte vlastně zájem. Nejpoužívanější jsou vaginální vibrátory, ale k dostání jsou také anální, anebo můžete zkusit tzv. dildo – věrný model mužského penisu, ale bez vibrací. Ženy mívají také v oblibě speciální vibrátory na klitoris, anebo na G bod. Existují ale i typy rotační, nafukovací, které zvětší objem, anebo ejakulující, které vystříknou…

  • Tvary mohou být rovné i všemožně zakroucené. Proto si předem projděte nabídku sexshopů na internetu a zvažte, který typ vibrátoru vám bude nejvíce vyhovovat.

Tip KAFE.cz

  • Pokud chcete používat vibrátor ve sprše nebo vaně, dejte pozor na to, aby byl vodotěsný.

2. Vyberte materiál

Pokud už jste se rozhodli pro typ vibrátoru, je na čase zvolit správný materiál. Nejoblíbenější jsou vibrátory silikonové a latexové, ale každému vyhovuje něco jiného, a tak někdo dává přednost chladnějšímu sklu a kovu, jinému stačí plast anebo gelový typ, a další zase nedá dopustit na tzv. umělou kůži. Jde o speciální materiál – mix nejjemnějších silikonů a vy díky němu máte pocit, že se dotýkáte skutečné lidské pokožky. Tento druh materiálu najdete také pod názvem Cyberskin, Loveclone anebo Cloneskin a i když jsou trošku dražší, investice se určitě vyplatí, neb prý muže nahradí skoro dokonale.

3. Zvolte správné rozměry

Spousta žen je přesvědčena, že by vibrátor měl mít pořádné rozměry a že si nejlépe užije s tím o délce 30 cm a o průměru 5 cm. To ale není tak docela pravda. Průměrná délka ženské vagíny je 9 cm, a tak je jasné, že takový rozměr je zbytečný a sex s ním může spíš bolet. I když je vše opět individuální, doporučují odborníci začít s vibrátory do 20 cm a o průměru 3-4 cm. Ale k dostání jsou i 45 cm dlouhé kousky!

To samozřejmě platí o vaginálních typech, anální vibrátory jsou menší a užší.

4. Napájení a hlasitost

Další důležitý prvek, který je třeba při výběru vibrátoru zvážit, je způsob napájení. Levnější typy jsou téměř vždy na baterie, takže pokud je používáte často, může vám lézt jejich výměna pěkně do peněz. Při častějším použití se proto vyplatí dobíjecí vibrátory, které nabijete adaptérem ze sítě a můžete je použít.

  • Pozor také na to, jakou vibrátor vydává hlasitost – některé můžou být hodně hlučné a mohou vás rušit (a v panelácích je prý slyší i sousedé). Proto je ideální si vibrátor prohlédnout a zkusit v některém kamenném obchodě.

5. Způsob ovládání

Důležité je i to, jak se vibrátor ovládá a jak lze regulovat intenzitu vibrací. Některé kousky nabízí vzrůstající i klesající vibrace, jiné si jen sama regulujete plastovým kolečkem anebo tlačítky. Pro hrátky ve dvou můžete vyzkoušet i vibrátory s dálkovým ovládáním…

  • Výběr je široký, chce si jen projít nabídku a případně vyzkoušet, co nejlépe vyhovuje právě vám.

Tip KAFE.cz

  • Pro opravdové fajnšmekry jsou na trhu i bezdrátové vibrátory, dokonce i takové, které jsou ovládány hudbou a pulzují podle toho, jakou muziku pustíte. Stačí, když jeho ovladač připojíte např. k iPodu či MP3 přehrávači a vibrace začnou v rytmu zvolené hudby…
Zajímavosti KAFE.cz:
  • Ceny vibrátorů se výrazně liší, nejlevnější seženete za pár stokorun, nejdražší i za několik tisíc. Nevyplatí se však kupovat ty nejlevnější modely a už vůbec ne napodobeniny na tržištích.
  • Používáte-li vibrátor, nezapomeňte na vhodně zvolený lubrikační gel.
  • O vibrátor je třeba pečovat a po použití důkladně omýt a nejlépe postříkat speciální antibakteriální desinfekcí.