Mají pevné a trénované tělo, ale méně, jinak. A jejich ženské přednosti jsou naopak dost vidět.

Vnadné sexy závodnice s krásnými obličeji a pohyby tanečnic – tak vypadá osazenstvo nové disciplíny „měkké kulturistiky“ zvané bikini.

V oné sekci se pár let startuje v Rakousku, Německu, USA a od května 2011 i u nás! Na Mistrovství ČR v kulturistice, fitness a body fitness byly bikini prvně. A vítězka? Lucie Patrice Talafová ze Šumperku.

Nejhezčí postava? Vysportovaná

Mladá svěřenkyně Báry Benešové, mistryně světa a Evropy v bodyfitness a kulturistice. A propos, Bára z těžké kulturistiky zběhla. „Začínala jsem jí, ale pak jsem se lekla toho, co z kulturistek vzniká. Chtěla jsem zůstat ženská, a ne aby ze mě bylo svalnaté monstrum,“ řekla v minulosti.

Obecně u nás zatím asi nejznámější reprezentantkou bikini je Slovenka Nikola Weiterová, mistryně Evropy v kategorii nad 163 cm. Mladá tanečnice vyhrává soutěže ve fitness a fotila i pro slovenský Playboy.

Návštěvníci loňského veletrhu Fitness Expo v Praze si také všimli maďarské blondýnky, která byla právem lákadlem - mistryně světa v kategorii bikini fitness Noemi Olah. Fitness modelka mj. řekla, že s prvním svalem z fitka hned neběžela závodit:

„Než jsem získala kartu profesionála, prošla jsem řadou amatérských soutěží… Krása není jen hezká tvářička, ale i krásná postava. A tou je pro mě postava vysportovaná.“ Co dodat? Tato kategorie je prostě jiná.