Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Tentokrát jen pár slov k poněkud nudné akci pro bohaté...

Trocha historie...

Pražský Ples v opeře je obdobou Plesů v opeře ve Vídni. Tamní tradice pořádat velkolepé plesy ve Státní opeře začala už v roce 1877 a byla během let přerušena vlastně jen dvakrát – za druhé světové války a kvůli válce v Perském zálivu v roce 1991. Vždy se jedná o ohromnou událost, i když je v posledních letech často terčem protestů (od ochránců zvířat, kterým se nelíbí kožichy návštěvnic, až po krajní levičáky, kteří poukazují na rozmařilost a okázalost akce). A také kvůli svým, leckdy kontroverzním slavným hostům, mezi kterými nechyběla pornohvězda Dolly Buster, skandalistka Paris Hilton či modelka a bývalá striptérka Dita Von Teese.

Oprýskaný lesk

Pražský Ples v opeře, který se hlásí i k tradici nádherných pražských plesů z doby zhruba před sto lety, se poprvé se konal v roce 1992. Vydržel jen tři roky a loni došlo k jeho „vzkříšení“. Ovšem těžko říct, na jak dlouho. Oba ročníky toho totiž moc nepředvedly – loňský hlavní host, zpěvák z Deep Purple Ian Gillan nikoho nezajímal, a letošní hvězda Michele Mercier je, při vší úctě a oblibě krásné Angeliky u nás, už poněkud vyhaslá. Podnikatelka Ivana Trumpová a modelky Taťána Kuchařová, Andrea Verešová či Pavlína Němcová, byť v krásných róbách, lesk akce rozhodně také nezachrání. Vše je sice patřičně drahé, ale celý večer plyne velmi zdlouhavě a nezáživně. Jediným světlým bodem je tak dobročinná část akce – loni dostala výtěžek z tomboly Nadace Terezy Maxové a letos si přilepšil Červený kříž.

Konec starých časů

Čas luxusních plesů je asi už nenávratně pryč, ať se to někomu líbí, nebo ne. A naše touha být alespoň trochu nóbl mi připadá vážně směšná. Společenské akce pro smetánku by měly dostat šmrnc 21. století, jinak se nám slavní a bohatí unudí. A kým bychom se pak bavili my, obyčejní smrtelníci, ne?