1. Slovanský typ

Pokud jste majitelkou slovanské postavy, možná bojujete s větším bříškem, širšími boky a výrazným poprsím. Vetší bříško skryjete v plavkách jednodílného střihu, které jsou z vhodného materiálu a postavu zpevní. Ideální jsou modely se zapracovanými korzety. Tmavší barvy mírně uberou na váze, elastické korzetové vyztužení vymodeluje bříško a atraktivní sukýnka rafinovaně skryje boky. Stejnou službu vám prokáže také pareo.

Tankiny pro více postav

Za úvahu stojí tankiny (někdy se udává i tankini) se zapracovanými kosticemi. Jde vlastně o kalhotky a samostatný top. Horní díl plavkové tkaniny dosahuje různé délky, někdy až k úrovni břicha. Tyto plavky ocení především sportovkyně, protože jim umožní věnovat se například plážovému volejbalu bez neustálého hlídání výstřihu. Plavky musí mít vše, co prsa pěkně podpírá a tvaruje. Zaměřte se na široká ramínka, kostice a měkké košíčky. Na zavazování na šňůrky raději zapomeňte. Větší kalhotky, nebo kalhotky s nohavičkou uberou pár centimetrů přes zadek. Ale pozor! Kalhotky s nohavičkou zároveň opticky zkracují nohy.

2. Dokonalá postava

Ženy s dokonale vysportovanou postavou si mohou dovolit všechny typy plavek a u ostatních vzbuzují jen tichou závist. Pokud máte chuť na něco rafinovanějšího, než jsou bikiny, vsaďte na zajímavě řešené plavky vcelku.

3. Těhotenské plavky

Čekáte miminko? I pro vás je na trhu široká nabídka plavek. Vybrat si dále můžete speciálně upravené jednodílné plavky pro těhotné, které rostou s vaším bříškem, ale i dvoudílné tankiny s vnitřní podprsenkou.