V rozhovoru nám prozradila, co by jednou chtěla dělat, jak to má s muži, láskou, věrností… A hlavně, že v lásku na první pohled nevěří. Ke svému nízkému věku má jasné názory (např. na plastické operace pro "vylepšení image"), což jí určitě v tvrdém světě shouwbussinesu pomůže.

Proč jste se přihlásila do Miss Junior?

Když mi bylo asi 5 let, jeden moudrý pán z Čeperky mi tenkrát řekl, že až vyrostu, že podobnou soutěž vyhraji, tak jsem si řekla, že je to ta správná příležitost, jak něčeho takového dosáhnout. Každá dívka od malinka touží se stát princeznou a hlavní znak, jak se jí stát, je mít na hlavně korunku a na všechny se kolem sebe smát a po tom jsem také toužila. Dalším důvodem byla šance se dostat do světa, který jsem doposud nepoznala a který mě láká.

Jste spokojena s vaším umístěním?

Jak pak by ne, mám přeci korunku, a to byl můj cíl, tím pádem se považuji za vítězku. I když i můj postup do finále pro mě znamenal vítězství. Vždyť diváci, kteří byli na finále v Praze, potvrdí, že jsem svou radost dávala dosti najevo svými slzičkami, kterým jsem se neubránila.

Díky hlasům čtenářek a čtenářů našeho serveru kafe.cz jste se stala Miss junior Internet, je to váš první titul v soutěžích miss? Už jste se někdy zúčastnila jiné soutěže krásy?

Zatím jsem se zúčastnila jen castingu na fotomodelku, asi pře 8 lety, ale to mi bohužel kvůli finanční stránce nevyšlo, ale jinak je to má první zkušenost s podobou soutěží. I když teď si vzpomínám, že na mém prvním táboře v první třídě jsem vyhrála volbu miss tábora a do dnes mám papírovou korunku doma…(usmívá se)

Ředitelka Miss Junior Kateřina Hamrová nezařadila do soutěže tradiční promenádu v plavkách. „Jsme soutěž životního stylu, ne trh s otrokyněmi!“ nechala se slyšet, co vy na to?

S tímto názorem souhlasím. Tělo soutěžících nebylo prioritou této soutěže, a tudíž nebyla promenáda na místě.

Kdyby na to ale přišlo, troufla byste si na promenádu?

Určitě by mi nevadilo své tělo ukázat! Tedy v plavkách…(smích)

Soutěže se nemohly zúčastnit dívky s tetování a piercingem, co tomu říkáte? Vám se tyhle dnes tolik populární ozdůbky nelíbí?

Popravdě řečeno, také jsem rodiče přemlouvala, aby mi na základce nechali propíchnout břicho, a dodnes jim děkuji, že mi to nedovolili. Když slyším, jak je to nebezpečné a jaké s tím mají moje kamarádky problémy, tak jsem ráda. A co se týče tetování, tak si myslím, že tato soutěž si také zakládala na přirozenosti dívek a nějaké zdobení těla k tomu nepatří.

Teď otázka na upřímnost, pomineme povahové rysy a duchovní krásu... Myslíte si o sobě, že jste hezká?

Jelikož mi to lidé okolo říkají, tak bych nemohla lhát a říct, že si to nemyslím, ale rozhodně se nechci srovnávat s krásnou dokonalou dívkou.

Když se na sebe podíváte do zrcadla, na co můžete být podle vás, pyšná?

Nebudu raději komentovat ranní pohled do zrcadla (usmívá se), ale pokud se do zrcadla usměji a vidím tam tu cílevědomou a veselou holku, tak jsem sama se sebou spokojena. A zda si řeknu: „dneska ti to sluší“, tak to už je jen třešnička na dortu.

Co vás během soutěže nejvíc překvapilo, ať již v kladném či záporném slova smyslu?

Bála jsem se, že když vejdu do místnosti plné dívek, které se do této soutěže přihlásily, poznám samé namyšlené a velmi krásné dívky a že si s nimi nebudu mít co říct. Poznala jsem tam však úžasné holky, které se staly mými kamarádkami a velkou oporou v průběhu celé soutěže. Jedním velkým překvapením byla celá soutěž, moc jsem si ji užila a mám z ní takové zážitky, které bych přála zažít každému. Určitě nelituji jediné minuty strávené v této soutěži, a to nejen díky dívkám, které jsem mohla poznal, ale také díky organizačnímu týmu v čele s paní Kateřinou Hamrovou. Ti mě překvapovali takřka denně…

Jaký je váš názor na modelingový diktát extrémně štíhlých modelek?

Na jednom nejmenovaném satelitním kanále se promítají nonstop módní přehlídky z celého světa, nevydržím se dívat na ty kosti, co chodí po mole s těmi tupými výrazy. A ty šaty? Jak říkala paní Hamrová, kdyby je tam donesli na ramínku, tak by to vypadalo stejně. Proto ráda vidím každou přehlídku, kde jsou modelky s viditelnými rysy těla a veselým výrazem ve tváři, hned se na to člověk dívá raději.

Myslíte si, že vám úspěch v soutěži krásy pomůže ve vaší kariéře?

Já v to pevně doufám, jelikož to byl jeden z důvodů, proč jsem se do této soutěže přihlásila. Ráda bych mých předností využila a díky nim se stala např. tváří nějakého programu.

Jaké jsou vlastně vaše profesní cíle?

Nebudeme si nalhávat, určitě bych chtěla to nejvíce oceňované zaměstnání (smích). Ale již mým dlouholetým cílem do budoucna je, mít svůj hotel, či alespoň restauraci. Nejprve bych si ovšem chtěla najít pořádné zaměstnání, ve kterém budu mít jistotu, a to v oboru mé školy, abych potřebné penízky na splnění mého snu získávala. Tudíž bych uvítala práci s lidmi, jsem totiž organizační typ a ráda vymýšlím nové věci. Hotel bych si nechala až, když budu vědět, že mám, co potřebuji a že se můžu vrhnout do takového risku a rozjet takový podnik, který v aktuální situaci ve světě (ekonomická krize) nemá moc šancí.

Jste velmi pohledná dívka, jak byste reagovala, kdybyste v budoucnu dostala nabídku od nějakého renomovaného časopisu, třeba Playboy na odvážné focení?

(smích) Tak rozhodně bych byla ráda „sexy symbolem“, ale s tím, že se nebudu muset odhalovat. Tudíž do takového zmiňovaného časopisu bych nabídku určitě odmítla.

Jste stydlivá? Dokážete si představit, že byste třeba hrála ve filmu a součástí role by byly i scény, kde byste toho na sobě moc neměla?

Tak to, že bych hrála ve filmu, to si představit umím, jelikož než jsem objevila přihlášku do soutěže Miss Junior, důvodem návštěvy internetu bylo, nalézt casting na herectví. A co myslíte tím „ moc neměla“? Pokud bych měla zakrytá všechna intimní místa a scénka by byla velmi přiměřená, tak v tom asi nevidím problém.

Máte přítele? Pokud ano, co říkal tomu, že jste se přihlásila do miss a hlavně, že jste uspěla?

Momentálně přítele nemám… Ale během soutěže jsem měla dva vztahy a oba mě v tom velice podpořili a výsledek se mnou oslavili. Ale oba v sobě neskrývali obavu, že zpyšním touto soutěží a případným výsledkem…

Dva vztahy, to ale musela být dlouhá soutěž…

(smích)

Byly obavy vašich „bývalých“ oprávněné?

Myslím si, že se to určitě nepodařilo a jsem stále ta obyčejná dívka z vesnice, která do této soutěže šla.

Věříte v lásku na první pohled, zažila jste ji už?

Věřím ve vzájemné sympatie na první pohled, ale v lásku, se slovem miluji, ne. Nikdy jsem nezažila, že bych si při první schůzce byla jistá, že toho člověka miluji, i když mi přišel dokonalý.

Jak vypadá muž (pokud vám lépe zní kluk) vašich snů, co se týče vzhledu i povahy?

I když bych ráda řekla, že na vzhledu nezáleží, tak i když to není to nejdůležitější, tak je velkou nevýhodou mít kluka, který Vás nepřitahuje, tudíž to vidím jako důležité. Ráda bych vedle sebe viděla sebevědomého, chytrého, cílevědomého a aktivního člověka, který se se mnou rád zasměje a je mi oporou.

Pokud byste jmenovala nějakého slavného muže, který se vám líbí?

….tak nad touto otázkou ani nepřemýšlím a rovnou odpovídám, je to Brad Pitt! Tu již zmiňovanou „odhalenou“scénku, bych si s nikým jiným nezahrála raději. (smích)

Co vás na muži nejvíce odradí, třeba jaké chování?

Je to neinteligence a až přílišné sebevědomí.

Myslíte si, že to s vámi mají muži těžké?

Určitě to nemají lehké, jsem až moc akční typ člověka a nedokážu jen sedět doma, proto po nich často vyžaduji aktivní život a ne vždy jsem měla na takové kluky štěstí.

Co považujete za svou nejhorší vlastnost a ctnost?

Nedokáži posoudit sama, co se na mně lidem nelíbí, ale jelikož se často hádám s rodiči, vidím to v mé „prořízlé puse“ a také mám problém uznat svou chybu a tudíž hájím svou pravdu.

A teď se pochvalte, jaké jsou vaše dobré vlastnosti?!

Co se týče dobrých vlastností, tak za moji přednost považuji svou aktivitu a chuť do života jít za svými cíly a povinnostmi. Řídím se heslem, že vše se dá zvládnout a tak se do všeho pouštím s optimistickým přístupem.

Myslíte si, že někdy pochopíte mužské myšlení? Co na mužském přístupu k životu nejvíce nechápete?

Jelikož se kamarádím více s kluky, než-li s děvčaty, tak si myslím, že jsem jim velmi blízko a jejich myšlení se snažím pochopit, jelikož jsem s nimi denně a svěřují se mi. Ale stále mám problémy s nerozhodností kluků. V posledních vztazích jsem od svých partnerů slyšela nejčastěji slovo nevím, co se týkalo našeho vztahu a to mě asi dokázalo nejvíce naštvat.

Myslíte si, že existují i věrní muži, nebo jen lovci?

S tímto tématem se setkávám takřka denně, jelikož dnes už není vztah, který by se s tím nesetkal, a proto mám na to velmi široký názor. Viděla bych to spíše v tom lovení, muži zkrátka vidí adrenalin v dobývání žen, a když toho docílí, chtějí to podstoupit znovu. Teď je jen na dívce, zda mu to umožní. Myslím si, že, pokud žena „lov“ jednou jen tak odpustí, muž se nepoučí a začíná být nevěrný.

Co říkáte vztahům, mnohdy i manželstvím, mladých žen s mnohem, třeba i o třicet let staršími muži? Dokážete ty ženy pochopit?

Tak to opravdu nedokáži. Neříkám, že je třeba nemilují, ale vidím v tom spíše úctu, či vzor a v tom horším případě bohužel peníze.

Vidím, že v tom máte jasno a postaršího milionáře asi hledat nebudete…Závěrem ještě pár dotazů k vašemu životnímu stylu, jak se třeba oblékáte, podle módních trendů?

Určitě se snažím chodit v tom, co se právě nosí, pokud mi to ovšem má peněženka dovolí. Ale ráda se oblékám tak, abych se v tom cítila pohodlně a aby se to líbilo hlavně mě.

Co byste si na sebe nikdy nevzala?

Asi není nějaká určitá věc, záleží na situaci.

Máte přírodní barvu vlasů, nebo máte barvené?

Momentálně je to má přírodní barva.

Jak často chodíte ke kadeřníkovi?

Tak jelikož mám dlouhé vlasy, tak na zastřihávání konečků a regeneraci chodím asi tak, jednou za dva měsíce. Ale pokud jde o účesy na různé společenské akce, tak jsem u kadeřnice pokaždé…(smích)

Jaký je váš názor na plastické operace?

Pokud je to ze zdravotního důvodu, tak nevidím problém, ale pokud to někdo vidí jako způsob, jak si vydělat, tak mi to přijde zbytečný zákrok. Myslím si, že každá žena by dokázala ze svých nedostatků udělat přednost.

Jak se udržujete v kondici, cvičíte?

Kateřina Mikulová
Narodila se 10. ledna 1991 v Pardubicích a od té doby bydlí v Čeperce, kde navštěvovala základní školu. Do páté třídy nastoupila v Hradci Králové a z té se dostala na střední školu – Obchodní akademii a Jazykovou školu Štefánkova v Pardubicích. Katka doufá, že po ní povede její cesta na vysokou školu. Snaží se zvládat dva jazyky a to angličtinu a němčinu. Umí také slovensky, protože má na Slovensku příbuzné a často za nimi jezdí. Právě v těchto dnech dokončuje autoškolu. Jejími koníčky jsou sport (věnuje se aktivně hasičskému sportu), hudba, tanec, PC, auta a hra na klávesy.

Jelikož dělám náročný sport, tak denně zvedám činky a ze zdravotních důvodů posiluji zádové svaly. Tři tréninky v týdnu plus víkendové soutěže mě udržují ve stálém pohybu. Dbám hodně na svou fyzičku, jelikož mě příroda moc síly nenadělila, tak se jí snažím dohnat činkami.

Stravujete se zdravě, jaké je vaše oblíbené jídlo? Jaké jídlo nesnášíte?

Snažím se jíst co nejzdravěji, jím spoustu zeleniny a ovoce, ale bohužel chilli, smažená jídla a mé oblíbené chipsy mi to trošku kazí. Nejoblíbenějším jídlem jsou české omáčky, jako třeba svíčková, rajská, koprovka a to se spoustu houskových knedlíků.. (smích). Ale mám bohužel trošku problémy se zvířaty, maso mi nevadí, ale jejich vnitřnosti, např. játra mi žaludkem nikdy neprošla a ani nikdy neprojdou. Také ráda sbírám houby, ale v mém jídelníčku místo často nenajdou.

Umíte vařit?

Vařím strašně ráda a ještě raději peču. Ráda experimentuji a vyhledávám něco nového, co bych mohla ochutnat. A jestli vařit umím? Tak to se musíte zeptat lidí, kteří má jídla jedí…

Co byste chtěla vzkázat našim čtenářkám a čtenářům?

Nejdříve bych jim chtěla moc poděkovat. Jsem ráda, že z malé fotky na internetu ve mně viděli něco víc a za to jsem jim vděčná a že díky jejich hlasům mi možná otevřeli dveře do světa, který jsem chtěla objevit. A samozřejmě, ať stále navštěvují kafe.cz!