Nejenom pro svou krásu, ale také kvůli charitativní práci je PETRA NĚMCOVÁ (31) obdivovaná po celém světě. Při své červnové zastávce v Čechách si našla chvilku i pro Story.

Do Česka jste přijela kvůli práci nebo za rodinou?
Přijela jsem navštívit rodiče. Pomáhala jsem jim vystěhovat a uklidit byt. Oni už bydlí v novém, ale nějak neměli sílu zlikvidovat ten starý, tak jsem jim pomohla.

Bydlíte v New Yorku, jak často se s rodiči vídáte?
Když jsem žila v Londýně, byla jsem tady každý měsíc. Teď už zase bydlím v New Yorku, tak je to složitější, ale slíbila jsem jim, že budu jezdit za dva měsíce. Pokud ovšem do toho nic nepřijde, jako třeba taneční show Dancing With The Stars (u nás známá jako Star Dance, pozn. red.), kvůli které jsem musela být čtyři měsíce v Los Angeles.

Určitě si každou chvíli voláte s maminkou. O čem si povídáte?
Já vyprávím, co dělám, jaké země jsem zase navštívila, koho viděla. Ona mě informuje o tom, co se děje u nich. Kdo se odstěhoval, komu se narodilo dítě, kdo se rozvedl nebo vdal či oženil.

Vy prý také chystáte svatbu?
Ano. Příští rok v červnu.

Velkou, nebo jen komorní? Kde bude, tady v Čechách?
Vdávat se budu v Anglii a bude to velká svatba v krásné přírodě, asi hodinu cesty od Londýna. Dívali jsme se i v Čechách po pěkném zámečku, určitě bychom si vybrali, ale nešlo to. Bude nás hodně a nikde nebyla možnost jednoho hotelu pro všechny. Tak jsme se rozhodli pro Anglii, ne proto, že Jamie je Angličan, ale proto, že je to napůl cesty. Já mám rodinu v Čechách a spoustu kamarádů a spolupracovníků v New Yorku.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.