Začněme již tradičně – bílé pečivo versus celozrnné. Všichni víme, že bychom měli raději sahat po pečivu tmavém či celozrnném, jelikož bílé je plné kalorií a sacharidů a máme po něm brzo hlad, kdežto celozrnné obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

  • Kdo by se ale ubránil čerstvým rohlíkům, které voní až za roh pekárny, a když přijdeme blíž, už nás lákají, jako by říkali „jen se do mě zakousni“. A když nás potom takhle škádlí třeba kroucený rohlík, jaký umí tak úžasný jen v pekárně Kabát v Praze, to je potom těžká práce!

Jak se tedy poprat s výzvou voňavých bílých rohlíků?

Je důležité vzít v potaz, kdy si křupavý rohlíček chceme dát a co máme v plánu konzumovat dále přes den. Pokud hřešíme na zdravou stravu, měli bychom toto pečivo konzumovat spíše dopoledne a doplnit ho například kvalitní šunkou nebo nízkotučným sýrem se zeleninovou oblohou a přes den se dále vyvarovat například již hodně mastného nebo smaženého jídla, aby strava a její kalorická hodnota byla vyvážená.

Teď ale přejdeme k těžšímu kalibru.

Co takhle koblížek, šáteček, měchurka a mnoho dalších?

A teď babo raď. Nutriční poradci jsou opět za jedno, tohle byste neměli a na tohle zapomeňte! A pak přijde vaše ratolest s nevinným úsměvem a prstíčkem nataženým na pudinkový šneček z pekárny Kabát. Kdo by odolala těm dětským očím, takže berete šneček, pro sebe Kokosáček, manželovi čokobanán a vlastně jste málem zapomněli, že se ohlásila babička na návštěvu, takže už držíte bábovku. A až cestou z obchodu si vše uvědomujete…

Ano, nutriční poradci, by se asi na Vás netvářili moc hezky, ale když si opět vezme k srdci radu zmíněnou výše, můžeme ještě k večeři připravit pouze salát a zítřejší knedlo vepřo zelo odložit třeba až na další neděli. Druhá strana mince je však psychika. Občas se nám stane, že náš den není ideální a rádi bychom si ho něčím osladili. Pokud takovéto hřešení není na denním pořádku, určitě si ho dovolte. Psychická pohoda je důležitá hlavně pro Vás, ale i pro lidi ve vašem okolí, a pokud si po náročném dni dopřejete například úžasnou nadýchanou měchurku od zmiňovaných „Kabátů“, tento pocukrovaný obláček Vás povznese a Vaše rodina také jistě ocení Váš úsměv!

Všichni víme, jak by asi náš jídelníček měl vypadat, chutě, které nás ale často dohání, mění naše předsevzetí. Důležité je nad složením naší stravy rozumně uvažovat, potom si můžeme dovolit i malé hříšky či odměny. Ať už zatoužíte po pomocníkovi v dietě, nebo nějakém tom mlsu, vždy Vám ochotně vyjdou vstříc v pekárně Kabát!

Více informací najdete na webu www.pekarnakabat.cz Prodejny:

OLŠANKA
Táboritská 24, Praha 3 - Olšany, 130 00
PO-PÁ 6:00 - 19:00, SO 7:00 - 12:0O

BUTOVICE
Nové Butovice Praha 5 Jižní Vestibul metra Nové Butovice
Po-Pá 6:30-19:00 So – 7:00 – 12:00

LETNÁ
Milady Horákové 73/611 Praha 7 Holešovice
Po –Pá 6:00 – 20:00 So-Ne 7:00 – 18:00

KOBYLISY
Klapkova naproti metru Kobylisy stánek v malé tržnici
Po-Pá 6:30- 19:00

DBK
Prodejní komplex DBK, na Budějovické. Praha 4, 140 00
Vstup z parkoviště. Naproti prodejně Billa.
PO-PÁ 7:00 - 20:00, SO-NE 8:00 - 17:00

OHRADA
Biskupcova 5/1796, Praha 3 - Žižkov, 130 00
PO-PÁ 6:30 - 19:00, SO 7:00 - 12:00

MŮSTEK
Vestibul stanice metra „B“
Uprostřed Václavského náměstí, pod ulicí Vodičkova/Jindřišská
PO-PÁ 6:30 - 19:30, SO 7:00 - 12:00

FLORENC
Prostranství před vestibulem přestupní stanice metra Florenc.
PO-PÁ 6:00 - 20:00, SO 7:00 - 14:00

Další pobočky najdete na webu