PAVLA VITÁZKOVÁ (31) si před pár lety zahrála veterinářku v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Teď opět „léčí“, tentokrát ovšem nikoli čtyřnohé mazlíčky, ale rovnou lidská srdce. A znovu v dlouhodobém projektu. Hraje totiž kardioložku Soňu v seriálu Cesty domů.

Říká se klamat tělem. Vy klamete jménem a nejen mě.
No, já jsem se vdala před třemi lety a protože jsem na svém jménu nikdy žádnou kariéru nestavěla, přišlo mi pěkné jmenovat se po manželovi. Žádné kejkle s pomlčkou ani rodným příjmením jsem nedělala, jsem Vitázková po Vitázkovi.


Takže Ptáčková jste už jen pro autory článků.
Ano, pokud mě chtějí spojit s Redakcí nebo s Ordinací v růžové zahradě, s pohádkami nebo s rolemi v divadle. I když tam jsem taky Vitázková. Dělám ostudu na manželovo jméno. Nepoužívám Ptáčková, i když si mě tak někteří lidé a doktoři možná pamatují.


A Vitázek vás nepřemlouval?
Říkejte tam z, protože můj manžel je Slovák. Stejně ale má asi nějakou naši krev, protože je z Trenčína a ten je blízko hranic.


Kolik let jste spolu chodili?
Tři roky a pak jsme se vzali, jsme spolu tedy šest let.


Nepraštila jste do toho pod vlivem své seriálové svatby v Ordinaci, kde jste si brala Romana Zacha?
Vůbec ne. Ani svatbu jsem nebrala nijak zásadně, kromě jména se nezměnilo vůbec nic. Dušana to napadlo na našem výletě v Norsku. Tam mě - nadneseně řečeno - požádal o ruku. Ne kvůli tomu, že bych byla těhotná, nic nás do toho netlačilo. Prostě z lásky.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.