„Pokud nebudu mít modrou hlavu, tak mi žádná změna vadit nebude,“ nechala se slyšet. Nebojte, "modrou" proměnu si pro ni náš tým opravdu nepřichystal, ale rozhodně se nechal inspirovat odvahou a odhodláním Pavly svůj vzhled výrazně změnit.

Před proměnou...

Na zkrášlovací procedury Pavla skoro vůbec nechodí. Sice si říká, že by občas někam zajít měla, ale zpravidla k tomu nikdy nedojde. Naši proměnu proto nazvala »velkou premiérou«. „Jsem strašně zvědavá, co na to řekne manžel a mé děti. Myslím, že je tím opravdu překvapím. Přece jen mě znají jen s jedním účesem a nenalíčenou,“ svěřila se nám.

Paní Pavla pracuje jako vedoucí expedice v potravinářském průmyslu. Její zaměstnání je velmi činorodé. Skládá se z organizační činnosti, spedice, administrativy a také každodenního kontaktu s klienty. Proto je ráda, když se o víkendu může věnovat svým koníčkům a přátelům. Ráda také čte a chodí se psem na procházky do lesa.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Kadeřnice Bára se na proměnu Pavly moc těšila. „Změna bude opravdu velká. Připravila jsem si krátký a pohodlný sestřih, který vlasům prospěje a Pavle dodá moderní šmrnc,“ vylíčila na začátku svůj plán Bára.

Nejdříve bylo nutné poradit si s šedivým odrostem a nevýraznou zrzavo-hnědou barvou. Bára proto na všechny vlasy aplikovala čokoládově hnědý odstín – fantazie colour BY FAMA – a nechala ho třicet minut působit. Pak hlavu umyla a do vlasů pečlivě rozetřela vyživující masku, která jim dodá sílu, lesk i elasticitu.

Marie byla zvyklá nosit kratší rozpuštěný sestřih, proto se Bára rozhodla pro podobný účes, který jí ale navíc ulehčí domácí úpravu a přidá na eleganci. Vlasy tedy zkrátila po celé délce a v přední části je pak za sucha sestříhala do objemu. Při úpravě pak postačil jen velký kulatý kartáč, přes který Bára všechny vlasy vyfoukala. Celou hřívu pak nakonec pročesala a prsty jemně nanesla trochu pasty pro ještě větší lesk.

Pavla nechce vlasům věnovat příliš mnoho péče, a tak se jí návrh krátkého střihu zamlouval. Bára se tedy s klidem pustila do důkladného stříhání.

Začala s prostříháním postraních a zadních partií. Stupňovitě je zkrátila na tupo – účesu tím dodala potřebný objem. A aby se daly vlasy dobře vymodelovat, vrchní část vlasů ještě prostříhala a ofinu ke straně nůžkami opatrně protenčila.

Nakonec Bára použila kousek pěnového tužidla (o velikosti hrášku), který rozetřela v dlaních a promnula ho v přední partii. Po vysušení vlasy vyžehlila a přelakovala.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Pavla si na výrazné líčení nikdy moc nepotrpěla. Prý si vystačí jen s řasenkou a balzámem na rty. Zároveň ale přiznává, že vlastně nikdy nevěděla, jaký make-up by měla zvolit. A to byla výzva pro naši vizážistku Janu, která jedním letmým pohledem přesně zjistila, co bude Pavle slušet. Jana při líčení postupovala tak, aby se Pavla s novým make-upem cítila lépe a mohla se líčením v budoucnu inspirovat.

Vizážistka nejdříve ošetřila denním krémem obličej a poté nanesla podkladový krém smíchaný ze dvou odstínů světlého make-upu. Malé nedokonalosti úměrné věku zamaskovala korektorem na oční okolí a rozetřela ho do ztracena. Aby byl povrch pleti sjednocený, použila Jana ještě tuhý pudr, který rozetřela i přes oční víčka – tak se budou lépe aplikovat stíny.

Stejný odstín jako u zdravíček Jana použila i na oči. „Pokud se vám barva tvářenky líbí a nelze sladit podobně barevný oční stín, můžete pudrovou tvářenku použít i na oko,“ prozradila Jana svůj postup.

Pavla nemá řasy obarvené od kosmetičky, a tak na ně Jana použila prodlužující řasenku. Nános pak opakovala několikrát po sobě (zvláště ve vnějším koutku oka). Celé líčení Jana nakonec oživila jemně růžovou rtěnkou s vodovým leskem.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up (dva odstíny)
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, bílý a světle růžový stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Kontura na rty
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala paní Pavla?

„Z proměny jsem úplně nadšená. Celý tým mi udělal velkou radost.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Pleť nejdříve odlíčíme pleťovým mlékem Demaquillante Esentialle pro normální pleť, které naneseme na obličej a lehce masírujeme krouživými pohyby. Poté ho důkladně setřeme vatovými tamponky. Dočistíme pleťovou vodou bez alkoholu – Eau Demaquillante Expres.
  • Hydrofluide – silně hydratační sérum pro maximální hydrataci
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, prakticky vpravená do polštářku (Design Patch Zeus)
Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje
  • Oční krém Design Begard
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Denní krém Design s vyhlazujícími účinky
  • Design Visage – intenzivní restrukturalizační krém s A.G.E. kompenzačním komplexem
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: